Trampolinevereniging TVIJ

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze regio! Ook de sportverenigingen zelf blinken allemaal ergens in uit. Wij spraken enkele bestuursleden over hun club. Deze keer Babette van Wetering van trampolinevereniging TVIJ.

120 jaar geleden begonnen als Gymnastiekvereniging voor Heeren is TVIJ een van de oudste sportverenigingen van Velsen. Vandaag de dag is trampolinespringen op alle niveaus het paradepaardje van de vereniging. Nu wordt er nog gesprongen en getraind in de Springplank in Velserbroek maar TVIJ moet binnenkort op zoek naar een nieuwe locatie want de vereniging groeit uit haar jasje.

Trampolinespringen bij TVIJ is voor iedereen, van recreatief tot topniveau. Babette van Wetering, bestuurslid technische zaken en trainer, verklaart waarom trampolinespringen zo leuk is: ‘De vrijheid van bewegen in de lucht, de spanning en de uitdaging. Je gebruikt al je spieren en coördinatie en evenwicht worden verbeterd. Belangrijk ook voor de motorische ontwikkeling van kinderen.’ Niet iedereen hoeft natuurlijk door het plafond te springen dus trampolinespringen kun je ook op latere leeftijd nog doen. Naast de jeugdleden zijn er ook een aantal oudere leden. Verder biedt TVIJ Freerunnen voor kinderen van acht tot vijftien jaar en Keep Fit voor senioren.

www.tvij-trampoline.nl