Tijd voor een feestje!

In de gemeente Velsen vinden jaarlijks meer dan 150 grote en kleine evenementen plaats. Het festivalseizoen wordt in juni geopend met het Havenfestival IJmuiden, een gratis nautisch en cultureel evenement dat zo’n 30.000 mensen trekt. In verschillende kernen worden in de zomer dorpsfeesten gehouden, waarvan Zomerfestival IJmuiden.nl en Dorpsfeest Santpoort de bekendste zijn. In de Velsen Valley in Spaarnwoude vinden drie grote evenementen plaats waar tienduizenden bezoekers op af komen: Dance Valley, Dutch Valley en LatinVillage Festival.

Zomerfestival IJmuiden.nl.

De zomervakantie wordt ingeluid door het Zomerfestival IJmuiden.nl. Op en rond de Kennemerlaan vinden tal van activiteiten plaats, zoals de braderie, een foodfestival en natuurlijk de Kortebaan van IJmuiden, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Het Kennemerplein wordt omgetoverd tot festivalterrein waar elke avond optredens van bekende artiesten zijn. De meeste activiteiten op Zomerfestival IJmuiden.nl zijn gratis toegankelijk, maar voor de muziekoptredens wordt een kleine bijdrage gevraagd. Zomerfestival IJmuiden.nl vindt plaats van woensdag 19 juli tot en met zondag 23 juli.

www.zomerfestivalijmuiden.nl

Dorpsfeest Santpoort.

De moeder aller dorpsfeesten! Zo kan de jaarlijkse feestweek in Santpoort gerust worden genoemd. In het dorp wordt al meer dan 250 jaar gefeest ter gelegenheid van de kortebaandraverij. Dit is de oudste van Nederland en daarom is de draverij sinds 2020 bijgeschreven in het Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. In de eerste week van augustus worden in Santpoort tientallen activiteiten georganiseerd, van concours hippique tot het ringsteken en van het buikschuiven tot de bierproeverij. ‘s Avonds gaat het feest verder in de Hoofdstraat, waar artiesten optreden en het bier rijkelijk vloeit. Dit jaar wordt Dorpsfeest Santpoort georganiseerd van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

www.dorpsfeest-santpoort.nl

LatinVillage.

Salsa, urban, reggaeton, eclectic, latin en house. Dit zijn nog maar een paar van de muziekstijlen die je kunt horen op LatinVillage, hét festival voor mensen met ritmegevoel! Stil staan bij het horen van de zonnige beats is bijna niet mogelijk. De bezoekers besteden veel aandacht aan hun uiterlijk en dat maakt dit festival net even anders dan de andere festivals in de Velsen Valley. LatinVillage vindt ieder jaar plaats in het derde weekend van augustus, na Dance Valley en Dutch Valley. Dit jaar wordt LatinVillage georganiseerd op zaterdag 19 augustus.

www.latinvillage.nl

www.ijmuiden.nl/uitagenda

Deel dit bericht via:

Tijd voor een feestje!