Telstar klaar voor deelname aan de Pure Energie Vrouwen Eredivisie

Vanaf het seizoen 2022-2023 wil Telstar Vrouwen deelnemen aan de Vrouwen Eredivisie. Hiervoor is een aanvraag verzonden naar de KNVB, de algemeen directeur Jan Dirk van der Zee en Meta Römers, directeur operations en verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal.

Telstar Vrouwen speelt in de Beloften, het voorportaal van de Vrouwen Eredivisie. Na enkele jaren van voorbereiding en twee seizoenen deelname aan de Beloftencompetitie, is de organisatie opgebouwd voor de spelen in de Eredivisie, met sponsors, een uitgebreide technische / medische staf en een regionale opleiding van hoge kwaliteit.

De hele organisatie rondom Telstar Vrouwen heeft eendrachtig naar dit moment toegewerkt want Telstar hoort in de Vrouwen Eredivisie. In het verleden heeft Telstar al vele talenten opgeleid die nu vaste kwaliteit zijn bij de Oranje Leeuwinnen en bij verschillende Eredivisie clubs.

In de Pure Energie Vrouwen Eredivisie spelen nu 9 teams, Telstar gaat voor plek 10. De competitie wordt door de KNVB langzaam uitgebreid zodat kwaliteit kan groeien. Dit jaar is Feyenoord ingestapt én direct met verrassend goede resultaten. Komend seizoen wil Telstar op gelijke wijze laten zien wat het in huis heeft.

De komende periode zal de staf en de selectie worden vastgelegd. Hierbij heeft Telstar Vrouwen een verrassing in petto door als enige Eredivisie club een vrouw als hoofdcoach aan te stellen. Meer informatie over de personele bezetting volgt nadat de KNVB groen licht heeft gegeven.

Telstar vrouwen

De aanvraag is gezamenlijk ingediend door Yvonne van Gennip, Voorzitter Telstar Vrouwen en Pieter de Waard, Algemeen directeur Telstar 1963 NV én wordt ondersteund en van harte aanbevolen door de Andries Jonker, kenner en voorvechter van het Nederlandse vrouwenvoetbal en de Raad van Advies van Telstar Vrouwen o.l.v. voorzitter Femke Brenninkmeijer en leden die hun sporen in het (vrouwen-) voetbal, media en in de politiek ruimschoots hebben verdiend.

Deel dit bericht via: