Solo-expositie Jan Koomen in Raadhuis voor de Kunst

Jan Koomen, IJmuidenaar, voelt zich als schilder tegelijkertijd uitvoerende als directe toeschouwer van zijn werken en vindt dat soms best lastig. Als kind tekende hij al graag en bleef dat ook doen. Bij vlagen besteedde hij veel tijd aan tekenen en schilderen en dan weer kregen andere hobby’s de overhand. Toch bleef het steeds kriebelen en vooral de laatste tien jaar was de schilder passie niet meer te stuiten.

Portretten, vrouwelijk naakt en figuren in beweging hebben zijn voorkeur. Daarbij zoekt hij steeds naar de uitdaging om hetzelfde thema steeds verder uit te diepen, de grenzen op te zoeken, maar zeker ook de ruimte te nemen om het experiment aan te gaan en om de schildertechnische en tekentechnische moeilijkheden te overwinnen. Hij is kritisch op zijn werken, maar niet bang om de uitdaging aan te gaan om van zijn fouten te leren, want je comfortzone is uiteindelijk je beperking. Fijn om daar even in te zitten, maar daarna wil hij zich er weinig van aantrekken en de strijd, het spel met verf, kleur en materie op weg naar een onbekend resultaat aan te gaan. Hoe leuk is dat!

Laat je verrassen op deze expressieve solo expositie.

Iedereen is welkom op de opening op zondag 21 november om 16.00 uur om de werken van Jan Koomen te komen bewonderen in Raadhuis voor de Kunst. Daarna is de expositie te zien tot en met 19 december open van vrijdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. Jan Koomen is op de zondagen aanwezig om u persoonlijk te ontvangen.

www.raadhuisvoordekunst.nl