Slot Ruïne van Brederode huiveringwekkend succes

Zondag 31 oktober is ondanks de regen de topdag van het seizoen Ruïne van Brederode geworden. Meer dan 400 bezoekers van jong tot oud kwamen om te huiveren en hebben genoten. Zo ook het gespuis. Sommige vrijwilligers waren onherkenbaar met hun maskers en schmink en leken soms onzichtbaar.

De beulen gingen zelfs zichzelf te lijf. Het doodgelukkige echtpaar had verschrikkelijke hersensoep gemaakt en had daarvoor extra ogen van bezoekertjes nodig. De wolf is terug in Nederland, maar grootmoeder had hem te pakken genomen en kon Roodkapje geruststellen. Modderwater, witte wieven en nog veel meer maakten het een groot feest. Zeker toen de Orcs zich durfden te vertonen. Rob, beheerder én boogschutter, heeft echter al het gespuis naar huis gejaagd. En beheerder Angelique heeft haar heksenmuts afgedaan en gaat aan haar volgende boek beginnen. Omdat de Ruïne gesloten is, is het boek ‘Juffrouw HEndriKS, De vloek van de Ruïne van Brederode’ verkrijgbaar bij Bredero Boeken in Santpoort-Noord, Readshop IJmuiden en Papyrium in Bloemendaal.

De Ruïne is gesloten tijdens de vleermuizenoverwintering tot 1 maart. In deze periode wordt het nieuwe seizoen voorbereid. Met dank aan de gemeente Velsen, het Anjerfonds en het Kickstart-Cultuurfonds voor het mede mogelijk maken en vooral dank aan alle vrijwilligers en bezoekers waardoor de Ruïne letterlijk tot leven is gekomen.

www.ruinevanbrederode.nl