Sinterklaasintocht op 18 november 2023

Sinterklaas is met meer dan 100 pieten onderweg naar IJmuiden. Zaterdag 18 november zet hij weer voet aan wal. Het voorprogramma begint om 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom aan de Loswalkade. Als de stoomboot vanuit Spanje is gearriveerd, wordt de Sint officieel ontvangen door de burgemeester van Velsen, Frank Dales. Het programma zal dit jaar vanaf de nieuwe boot plaatsvinden.

Om 13.00 uur vertrekt de stoet vanaf de loswalkade en begint de intocht door IJmuiden. De stoet gaat via de Kanaaldijk, rechtsaf door de Kerkstraat naar de Kennemerlaan, waar om 13.30 uur een stop is op het Kennemerplein. Om 14.00 uur vertrekt de stoet naar het Velserhof, waar om 14.20 uur een kort bezoekje wordt gebracht. Om 14.40 uur vertrekt de stoet via de Lange Nieuwstraat richting het Plein’45. Volgens planning komt de Sint om 15.15 uur aan op het Plein’45, waar het officiële ontvangst van de Sint in IJmuiden zal plaatsvinden.

Sint doet er dit jaar ook weer alles aan om de rijdende stoet veilig door IJmuiden te leiden. En vraagt hierbij ook de volwassen toeschouwers om goed op de kinderen te letten.

Gedurende de intocht, dienen mensen met verkeershinder rekening te houden. Informatie over de intocht van Sinterklaas in IJmuiden is terug te vinden op www.facebook.com/SintIJmuiden.