Sfeervolle kerstweken in Velsen

Lichtjes, de geur van dennenbomen en samenzijn. Dat is waar het om draait in de laatste weken van het jaar. Die sfeer, dat wereldwijde verheugen door jong en oud op fijne en vredige kerstdagen is ook in Velsen een van de hoogtepunten van het jaar. Daar hoort het bezoeken van kerstmarkten, feestelijke winkelstraten en mooie bijeenkomsten natuurlijk bij.

Santa Shopping Santpoort.

De aanloop naar Kerst in Santpoort-Noord krijgt dit jaar een andere en sfeervolle, beetje intieme insteek. Vanaf vrijdagavond 17 december, een weekend lang, extra gezelligheid en entertainment voor werkelijk iedereen. Martine van No Lemons Please en Mieke, Kopie-Druk Santpoort, zijn nu al in de kerststemming: ‘We hebben ook een beetje voor deze insteek gekozen omdat lokaal kopen belangrijk is en blijft. Op de traditionele kerstmarkt kwamen ook ondernemers van buiten Velsen aan bod. Maar nu zijn er zijn proeverijtjes en lekkere hapjes van onze winkeliers, natuurlijk lopen de elfen en een vrolijke kerstman in de rondte en alle winkels zijn open, feestelijk verlicht en mooi gedecoreerd. Op vrijdagavond wordt begonnen met een kindersamenzang in de muziektent als ultieme sfeermoment, zo weggelopen uit een tafereeltje van Charles Dickens. Op zondag is er een spel voor de kinderen waarbij ze mooie hangers voor in het ter plekke gekochte boompje kunnen verzamelen. En het hele weekend zijn de straten sfeervol gedecoreerd met onder andere een heus kersthuis.’

Feestelijke winkelgebieden.

De winkeliers in de Kennemerlaan trakteren het winkelend publiek op feestelijke kerstverlichting. Bo Stokman, van Jacky en Bo damesmode en actief lid van de winkeliersvereniging zegt: ‘Vanaf dit jaar vrolijken wij de Kennemerlaan tijdens de donkere maanden op met sfeerverlichting. Hopelijk wordt winkelen hierdoor extra leuk. Voel je welkom en hopelijk tot snel in onze mooie laan.’ De ondernemers hebben dus allemaal de koppen bij elkaar gestoken om, juist in deze tijd, aan iedereen gezelligheid en hoop op fijne feestdagen meegeven. En natuurlijk zijn er kerstconcerten en speciale voorstellingen, er gebeurt veel op maatschappelijk en cultureel vlak in Velsen. Zeker met Kerstmis.

Sfeervolle kerstweken in Velsen

Centrum IJmuiden.

In het weekend van zaterdag 17 en (koop)zondag 18 december is het tijd voor Kerst in het Centrum. Het winkelgebied ademt dan de kerstsfeer uit waar we allemaal zo van houden. Met muziek, activiteiten, de Kerstman, chocolademelk en glühwein. Op Plein 1945 organiseert Rotary Club Velsen op diezelfde zaterdag The Santa Kids Games 120 als kerstman verklede kinderen kunnen deelnemen aan leuke spelletjes.

www.ijmuiden.nl/uitagenda

Dit artikel is net als vele andere artikelen terug te lezen in het magazine Ontdek Velsen Nr. 10.

Deel dit bericht via: