Roeivereniging De Stern

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze regio! Ook de sportverenigingen zelf blinken allemaal ergens in uit. Wij spraken enkele voorzitters over hun club. Deze keer bestuurslid Esther Alkemade van roeivereniging De Stern.

Vergeet kakkineuze studenten die de kater van de vorige dag wegroeien. Denk liever aan de gezelligheid van Velsense roeivereniging De Stern op de bijzondere locatie Sluiseiland. Roeien blijkt een heel sociale sport en als je je nog redelijk kunt bewegen kun je zeker roeien. Leden van De Stern zijn altijd welkom op de club zonder te hoeven reserveren. Het is één grote familie dus je kunt altijd wel met een ploegje mee roeien. Lekker buiten op het water je hoofd leegmaken en vanaf het water ziet de wereld er anders uit. Roeien is heel goed voor je gewrichten, ook als je wat ouder bent.

Bestuurslid Esther Alkemade zegt: ‘We hebben nu rond de vijftig leden en er heerst een enorme betrokkenheid. We hebben echt heel veel plezier samen. Deze plek is ook bijzonder, de spanning tussen de bedrijvigheid van het kanaal en de rust die van het water uitgaat. Het gevoel als je met je boot soepel door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren! Probeer het gewoon een keer, je hebt een zwemdiploma nodig en je moet van gezelligheid houden.’ Dat zijn dus ongeveer alle mensen van vanaf een jaar of acht in de gemeente Velsen.

www.rvdestern.nl