Pont tot Park: IJmuiden klaar voor de toekomst, een sterke mix tussen stad en natuur

De gemeente Velsen, Woningbedrijf Velsen en gebiedsontwikkelaar AM werken samen met bouwonderneming Hemubo aan de mooie ontwikkeling Pont tot Park. Met dit project opent een nieuw hoofdstuk voor IJmuiden. Voor meer woningen, een verbeterde leefbaarheid, een energiekere omgeving en een sterke relatie tussen stad en natuur.

Het gebied tussen de Heerenduinweg, het Stadspark Kanaaldijk en Minister van Houtenlaan, wordt met het verbeteren, verduurzamen en toevoegen van nieuwe woningen, duurzame voorzieningen en eigentijdse architectuur getransformeerd tot een veel groener gebied. Pont tot Park staat voor comfortabel wonen, aangename parken, makkelijker contact in de buurten en een sterke verbinding met de natuur. Het doel is om in de komende jaren een mooi woongebied te creëren waar iedere Velsenaar trots op is en kan genieten van duurzame woningen in een leefbare omgeving.

Sander Smeets, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling: ‘Nu we met de inwoners in gesprek gaan over Pont tot Park, zal deze ontwikkeling meer gaan leven en daar kijk ik naar uit. Ik krijg veel energie van het project en vooral van de doelen waar we samen naar toe werken: een nieuw, beter en duurzamer centrum van IJmuiden, dat klaar is voor de toekomst en waarin we ook nog woningen toevoegen. Die positieve energie hoop ik straks ook te merken in de gesprekken met inwoners en andere belanghebbenden. Bij de mensen voor wie we het doen.’

‘Ik ben heel blij dat we de huurders van Woningbedrijf Velsen en de inwoners van de gemeente Velsen gaan betrekken bij de ontwikkeling van Pont tot Park; wij waarderen hun input en ideeën. Net zo belangrijk is het dat we nu echt gaan starten, dat het ontwikkelperspectief dit jaar wordt vastgesteld en dat we aan de slag gaan met de Waalstraat en de Dolfijnstraat’, aldus Tamar Hagbi, directeur-bestuurder bij Woningbedrijf Velsen.

Deel dit bericht via:

Pont tot Park

Een omgeving waarin ondernemerschap kan floreren.

Deze ontwikkeling biedt ook kansen voor ondernemers en stimuleert de lokale economie. Samen met hen willen we een omgeving creëren waarin ondernemerschap kan floreren en waar lokale bedrijven kunnen groeien en bloeien. We zullen daarom ook nauw samenwerken met de ondernemers om zo een dynamische en levendige economie te bevorderen.

IJmuiden is van ons samen dus denk ook mee!

Om het nieuwe IJmuiden van ons allemaal te laten zijn, moet iedereen de kans hebben om ideeën en opmerkingen aan te dragen. Dat is essentieel voor het succes van deze ontwikkeling. Het projectteam van Pont tot Park nodigt alle inwoners, ondernemers en belanghebbenden van Velsen uit om deel te nemen aan dit traject en actief mee te denken over de toekomst van de stad.

Op www.ponttotpark.nl zijn alle ontwikkelingen te volgen. Schrijf u in en wordt uitgenodigd voor de bijeenkomsten. Bovendien komt er binnenkort een Pont tot Park-projectbureau op de Lange Nieuwstraat, waar iedereen met vragen, ideeën en opmerkingen terecht kan. Ondertussen is in een deel van Pont tot Park al een participatietraject gestart en zijn er plannen uitgewerkt; voor de nieuwbouw aan de Waalstraat en de Dolfijnstraat. De input die we daar hebben opgehaald nemen we ook mee in de ontwikkeling.