Pieter Vermeulen Museum slaat z’n vleugels uit

Dinsdagavond vond de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Pieter Vermeulen Museum en Perspekt Studios uit Haarlem plaats. De twee partijen gaan samenwerken aan de ambities van het Pieter Vermeulen Museum: een nieuw museum op een nieuwe locatie.

Het Pieter Vermeulen Museum (PVM) is een veel bezochte publieksplek, waar de thema’s natuur, klimaat en duurzaamheid al decennialang worden gekoppeld aan educatie. Het is een samengaan van innovatie en kennis over klimaatverandering gecombineerd met natuurhistorie. Een plek waar geleerd kan worden over het leven op aarde met hands-on educatie en waar we werken aan een circulaire toekomst.

Het bestuur en de directie van het museum hebben de ambitie uitgesproken om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor het museum. Een nieuwe locatie waar de collectie van Pieter Vermeulen veel beter beheerd en museaal gepresenteerd kan worden. Door een groter oppervlak kan het nieuwe museum ook meer bezoekers ontvangen en activiteiten ontplooien. Daarnaast is de schaalsprong belangrijk voor de continuïteit en het duurzaam kunnen blijven voeren van een museum.

Het Pieter Vermeulen Museum gaat voor de ontwikkeling van het museum samenwerken met Perspekt Studios uit Haarlem. Perspekt brengt mens en materie graag met elkaar in contact. De ruimtelijke projecten motiveren bezoekers om verder te kijken. En bieden opdrachtgevers als musea, bezoekerscentra en bedrijfsleven een nieuwe beweging voor hun boodschap. Perspekt wil een verhaal tot leven brengen, tastbaar maken en betekenis geven. Perspekt gelooft in beleving, verrassende content en concretisering van hun projecten.

Pieter Vermeulen Museum slaat z’n vleugels uit

Bezoek de tentoonstelling ‘Zo slim als een vos’.

In de huidige tentoonstelling ‘Zo slim als een vos’ leren bezoekers waarom alles en iedereen meetelt in de natuur en waarom biodiversiteit belangrijk is. De vos zien we in verschillende leefgebieden en in elk jaargetijde. De vos beschikt namelijk over een groot aanpassingsvermogen en weet wanneer hij in een bepaald gebied moet zijn voor voedsel, voortplanting en veiligheid. De vos is ‘slim’ en in deze tentoonstelling is hij dan ook de centrale figuur die de bezoekers meeneemt door de seizoenen.

Het is op dit moment alleen mogelijk om een bezoek te brengen door een tijd te reserveren via de website van het Pieter Vermeulen Museum.

Deel dit bericht via: