Overnachten op een inspirerende locatie

Op het duin van de vuurtoren, hoog boven de haveningang van IJmuiden staat de Seinpoststelling. Een heel bijzonder historisch gebouw. De seinpost zorgde ervoor dat schepen veilig naar de haven en sluizen konden varen en dus is het uitzicht op het water en de verre verten fenomenaal te noemen.

Bob Schol en Melissa Strijker hebben daar een unieke Bed & Breakfast van gemaakt. Melissa vertelt: ‘Mijn schoonouders zijn kunstenaars en hadden hier hun atelier vroeger.’ Blijkbaar inspireert het hun gasten óók tot creatieve uitingen want het gastenboek staat vol met mooie verhalen en tekeningen. ‘Dat mensen daar de tijd voor nemen is voor ons de kers op de taart. En iedereen is zó positief, hartstikke leuk!’ Kortste maar krachtig voorbeeld: ‘Ogen werden groot, daar kwam een enorme boot en wij waren nog bloot.’ Want niemand kan jou zien en jij hebt een verbluffend uitzicht over de dynamische omgeving maar ook de imponerende natuur. En dat maakt het niet alleen bijzonder maar ook uiterst geschikt voor romantiek inderdaad. Als je daar tijd voor hebt want er is veel te doen in de omgeving en veel is op loopafstand.

Onlangs is de 40 vierkante meter met woonkamer, open keuken, slaap- en badkamer met toilet, helemaal vernieuwd. ‘De ramen, de keuken, de meubels. Alles. Behalve de kamasutra kast.’ Niets aanstootgevends trouwens, gewoon mooi houtsnijwerk. Het ziet er heel erg leuk, smaakvol en romantisch uit allemaal. Je zou er zo wel weken willen verblijven. ‘Met storm zit je hier eerste rang en bij zonsondergang is het goud’, zegt Bob.

www.seinpoststelling.nl