NK Mountainbike dit jaar in Spaarnwoude

Op 23 en 24 juli zal dit jaar het NK Mountainbike in Spaarnwoude gereden worden. Het MTB event van het jaar waarin zowel de top van de top zal aantreden, maar het ook de mogelijkheid voor nieuwelingen en junioren is om zich op dit pittige parcours van Spaarnwoude te bewijzen. De wedstijd wordt over twee dagen verdeeld en de samenvatting zal worden uitgezonden door de NOS. Uiteraard is dit jaar ook het publiek van harte welkom om langs het parcours de wedstrijd te bekijken en de rijders aan te moedigen.

Spaarnwoude Parcours.

Het parcours van Spaarnwoude wordt actief onderhouden door de trailcrew van MTB Spaarnwoude die dankzij de steun van onder andere MTB Noordwest, Het Schipholfonds, Schwalde en uiteraard recreatieschap Spaarnwoude de trails de afgelopen jaren naar een hoger niveau hebben getild. Dit door onder ander het parcours te verharden met granulaat, dat inmiddels goed is ingeklonken.

Vrijwilligers.

Om het event tot een succes te maken is MTB Spaarnwoude actief op zoek naar vrijwilligers. Zeker in de afgelopen periode is het mountainbiken enorm populair geworden. Wil jij de kans hebben om de top te zien aantreden en ook je steentje bijdragen aan dit event, dan kun je je aanmelden bij MTB Spaarnwoude. Zij zijn actief op zoek naar vrijwilligers die het parcours uitzetten, die helpen tijdens de dagen als verkeersregelaar, promotiemateriaal bevestigen, zorgen voor de versnaperingen en nog vele andere taken die uitgevoerd dienen te worden om de wedstrijd tot een succes te maken.

Actief wordt gezocht naar vrijwilligers op de vrijdagmiddag, de zaterdagochtend en -middag en de zondagochtend en -middag. Je kunt je via deze link opgeven en duidelijk vermelden wanneer je beschikbaar bent. MTB Spaarnwoude zal dan contact met je opnemen en je zo snel mogelijk inplannen.

Alle vrijwilligers gaan overigens niet met lege handen naar huis, maar zullen een leuke goodie bag ontvangen als dank.