Nieuwe bomen dankzij bespaarinitiatieven

Het afgelopen jaar hebben veel inwoners en organisaties initiatieven ingediend op velsengoedbezig.nl. Vanuit het Lokaal Klimaat Akkoord belooft de gemeente voor elk idee dat helpt CO2 te besparen, één boom te planten. In maart heeft gemeente Velsen samen met inwoners 100 bomen geplant in Velsen-Noord.

Sinds de lancering van het platform hebben 145 inwoners en organisaties hun initiatieven ingediend op het platform. Elk jaar plant gemeente Velsen bomen voor de nieuw ingediende initiatieven. Dit jaar zijn dat er dus 100. Deze initiatieven variëren van isoleren of zonnepanelen plaatsen, tot elektrisch rijden of het installeren van een warmtepomp.

Bomen in Velsen-Noord.

De bomen zijn samen met de indieners van de initiatieven geplant op de hoek van de Heirweg en de Wijkeroogstraat in Velsen-Noord. Het gaat om zomereiken, Spaanse aken, Hollandse Lindes, haagbeuken en ruwe berken. Klimaatpartner De Bie Buitenwerk hielp met het planten van de bomen. Bij het nieuwe minibos is een bordje geplaatst met de namen van de initiatiefnemers.

Lokaal Klimaat Akkoord.

Het Lokaal Klimaat Akkoord Duurzaam Velsen heeft als doel de CO2-reductie te versnellen. Hoe? Door inwoners, ondernemers en organisaties met elkaar te verbinden via velsengoedbezig.nl. Op deze website kan iedereen initiatieven indienen die helpen CO2 te besparen. Zo wordt voor inwoners inzichtelijk wat hun buren doen om te verduurzamen. En kunnen ze die eventueel om hulp vragen bij het verduurzamen van hun woning of bedrijf. Als inwoners, ondernemers of organisaties nog geen duurzame initiatieven hebben genomen, kunnen ze op deze website ook vinden hoe ze kunnen beginnen.

www.velsengoedbezig.nl
www.energiekvelsen.nl