Loop je mee Velsen-Noord

Iedere donderdagochtend, weer of geen weer, wordt vanuit Wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord op pad gegaan voor een wandeling waarbij iedereen welkom is. Er wordt gestart om 10.30 uur en de activiteit duurt ongeveer anderhalf uur. En iedereen is écht iedereen. Ook als je slecht ter been bent, met een scootmobiel rijdt of je kindje mee wilt nemen in de kinderwagen. Want waar het hier om draait is de gezelligheid.

Het volgende stapje.

Jeroen Besseling, die deze en andere wandelingen organiseert vanuit Welzijn Velsen, verwoordt het zo: ‘De wandelingen zijn een middel om mensen te stimuleren meer te bewegen en sociale contacten op te doen. Om letterlijk het volgende stapje te maken. Beweging is hierbij het middel om andere doelen te behalen. Het is dus geen fitnessclubje. We halen ook mensen op uit De Schulpen hier vlakbij. Eens in de zoveel tijd hebben we speciale themawandelingen. We gaan dan bijvoorbeeld een tentoonstelling bezoeken of er komt een gast vertellen over de cultuur en historie van de omgeving.’ Er is zelfs de mogelijkheid om thuis opgehaald te worden. ‘Ik heb zin in morgen!’ Dat zijn de opmerkingen waar Jeroen en trouwe vrijwilliger Lucie Faber het voor doen.

Lucie, een bekend gezicht in Velsen-Noord, zegt: ‘Mensen komen echt voor de gezelligheid. Het is geen zware activiteit en onderweg kletsen we heel wat af. En is het echt slecht weer dan gaan we spelletjes doen in de Stek.’ Lucie doet altijd een verslagje van de wandeling op Facebook en betrekt zo heel Velsen erbij.

www.welzijnvelsen.nl