Fietsroute Marathon IJmuiden (42.2 km)

De fietsroute ‘Marathon IJmuiden’ maakt gebruik van het knooppuntensysteem en nodigt je uit om het veelzijdige gebied rondom het Noordzeekanaal te ontdekken. Prachtige natuurgebieden, brede zandstranden, cultureel erfgoed en indrukwekkende sluizen en havens, wisselen elkaar af tijdens deze verrassende tocht. Het startpunt is Pontplein, in Velsen-Zuid/IJmuiden.

Marathon IJmuiden

Fietsroute met knooppunten

Begin de route op het Pontplein in Velsen-Zuid/IJmuiden. Vanuit Velsen-Zuid voert de route naar recreatiegebied Spaarnwoude: een oase van rust met weidse polders en bos. Via het pittoreske dorpje Spaarndam vervolgt de weg via Santpoort-Zuid langs het unieke duinlandschap van Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het brede zandstrand van IJmuiden aan Zee.

De strandpaviljoens zijn het hele jaar door geopend en vormen een ideaal rustpunt tijdens de tocht. Via de havens fiets je door naar het grootste sluizencomplex van Nederland. Hier heb je een geweldig uitzicht op de enorme zeeschepen die voorbij varen. Afsluitend neem je de pont terug naar het Pontplein in Velsen-Zuid/IJmuiden.

Download hier de volledige routebeschrijving met knooppunten.

Contactgegevens

Fietsroute 'Marathon IJmuiden'; 42,2 km
Pontplein
1981 BZ VELSEN-ZUID

Tel.