Fietsroute Marathon IJmuiden (42.2 km)

De fietsroute ‘Marathon IJmuiden’ maakt gebruik van het knooppuntensysteem en nodigt je uit om het veelzijdige gebied rondom het Noordzeekanaal te ontdekken. Prachtige natuurgebieden, brede zandstranden, cultureel erfgoed en indrukwekkende sluizen en havens, wisselen elkaar af tijdens deze verrassende tocht. Het startpunt is punt nummer 3 van de knooppuntenroute, in Velsen-Zuid. Je bent vrij om bij een ander knooppunt te starten.

Marathon IJmuiden

Fietsroute met knooppunten

BVanuit Velsen-Zuid voert de route naar recreatiegebied Spaarnwoude: een oase van rust met weidse polders en bos. Via het pittoreske dorpje Spaarndam vervolgt de weg via Santpoort-Zuid langs het unieke duinlandschap van Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar het brede zandstrand van IJmuiden aan Zee.

De strandpaviljoens zijn het hele jaar door geopend en vormen een ideaal rustpunt tijdens de tocht. Via de havens fiets je door naar de grootste zeesluis ter wereld. Hier heb je een geweldig uitzicht op de enorme zeeschepen die voorbij varen. Afsluitend neem je de pont terug naar Velsen-Zuid.

Download hier de volledige routebeschrijving met knooppunten. Of bekijk hier de route op Google Maps.

Contactgegevens

Startpunt fietsroute 'Marathon IJmuiden'
Tolsduinerlaan
VELSEN-ZUID

Tel.