BRAK!

Stormachtige winden die ruw onze kust teisteren. Langdurige hitte die ons doet smachten naar een bui. En als het dan dagenlang met bakken uit de lucht komt en onze straten blank zet, is het al snel weer te veel. Het weer is op hol geslagen. Of we het nu fijn, slecht, naar of lastig vinden, we moeten leren leven met de verandering van het klimaat.

Science Center BRAK!

Dat kan ook een avontuur zijn. Een klimaatavontuur dat je kunt beleven in het nieuwe Science Center BRAK! IJmuiden. Lopend langs wisselende tentoonstellingen over de opvallende contrasten van IJmuiden aan Zee, debatten, innovaties die ons veilig houden en antwoord op vragen wat je daar zelf aan kunt doen. BRAK! IJmuiden wordt een plek waar we jonge kinderen tot oude mensen een schat aan klimaatkennis bieden. Van elkaar leren door in gesprek te gaan. Oplossingen vinden voor klimaatverandering.

BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum. Samen met andere geïnteresseerde partijen en partners groeit BRAK! vanaf 2018 stap voor stap uit tot een spraakmakend centrum in het hart van het nieuwe kustdorp IJmuiden aan Zee.