Wandelroute Velserpad (30 km)
Het Velserpad laat u wandelend kennismaken met de cultuurhistorische en landschappelijke hoogtepunten in deze veelzijdige gemeente. Langs het wandelnetwerk informeren robuuste informatieborden u over de geschiedenis van de dorpskernen, buitenplaatsen, het landschap en de bedrijvigheid.
Chef’s Food and Drink
Bij Chef’s! Food and Drinks IJmuiden geniet je van uitzicht over de Kennemerduinen, de Noordzee en Marina Seaport. Terwijl je geniet van het uitzicht combineert het Chef’s! team lokale specialiteiten met spannende smaken. Bij Chef’s! staan we voor: Open kitchen, No secrets.
Fietsroute Beeckestijn (24 km)
De regio Zuid-Kennemerland, tussen IJmuiden en Haarlem, kenmerkt zich door een duinlandschap, villadorpen en landgoederen. Langs fraaie architectuur fiets je – licht stijgend en dalend – door het golvende duinlandschap. Meerdere keren opent het landschap zich en heb je uitzicht over een duinvallei. De route begint bij bordje nummer 3 van de knooppuntenroute. Je bent uiteraard vrij om bij ieder ander knooppunt te starten.
Ontdek Oud IJmuiden (5.5 km)
De prachtige erfgoedwandeling is een 5.5 km lange wandelroute in Oud-IJmuiden langs historisch en cultureel belangrijke plekken.
Café de Halve Maan
Sinds 1971 is Café de Halve Maan een gezellig café in Santpoort-Noord. Dit Brand Proeflokaal is iedere dag geopend voor een drankje en een praatje aan de bar.
Argentijns Restaurant Parrilla Grande
Wie over de Argentijnse keuken spreekt, denkt aan vlees, en dan met name rundvlees.
De Drankenier
De Drankenier IJmuiden is de specialist van bijzondere dranken in IJmuiden.
Trots zijn wij op ons prachtige en brede assortiment dranken. Exclusieve binnenlands en buitenlandse distillaten staan te wachten om uw smaakpapillen te doen veroveren. Een ruime keuze aan wijn en cadeauartikelen zijn zeker de moeite waard om de winkel aan de Noord-Arcade te bezoeken.
Pasta Casa
Pasta Casa. De naam zegt het al. Bij ons voelt u zich bij binnenkomst meteen thuis. Ons team staat voor u klaar om u van de beste adviezen te voorzien. Of u nu een éénpersoons-maaltijd wilt of een groot diner wilt voorbereiden. Met door passie verkregen kennis helpen wij u bij al uw wensen. Niets is ons teveel. Gekscherend zeggen wij weleens tegen elkaar “Pasta Casa, geen probleem!”
BRAK!
Stormachtige winden die ruw onze kust teisteren. Langdurige hitte die ons doet smachten naar een bui. En als het dan dagenlang met bakken uit de lucht komt en onze straten blank zet, is het al snel weer te veel. Het weer is op hol geslagen. Of we het nu fijn, slecht, naar of lastig vinden, we moeten leren leven met de verandering van het klimaat.
Van der Meer Restaurant
Stefan van der Meer is begonnen in het koksvak en onder andere werkzaam geweest op het hoogste niveau in hotels, restaurants en aan boord van cruiseschepen. Als souschef van Hotel Okura Amsterdam heeft hij deel uitgemaakt van het Nationale Culinaire team en vele prijzen behaald in binnen- en buitenland, waaronder de Zilveren Koksmuts: de hoogste Nederlandse culinaire onderscheiding.