Live-schilderen op de binnenmuren van de Stadsschouwburg

Sinds een jaar is Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen een inspirerende samenwerking aangegaan met Stichting Beeldend Kunstenaars Velsen. Tot nu toe hebben drie leden hun werk geëxposeerd in de huidige schouwburg. Deze succesvolle samenwerking zet zich voort op de alternatieve locatie in de haven van IJmuiden, want – zoals je wellicht hebt gehoord – het theater aan de Groeneweg gaat tijdelijk dicht voor een vernieuwing.

In aanloop naar deze veranderingen organiseren wij samen een unieke activiteit: het beschilderen van de binnenmuren van de schouwburg tijdens de finaleweek LICHT UIT LICHT AAN, de allerlaatste week voordat de schouwburg tijdelijk sluit voor de verbouwing.

Ben je een beeldend kunstenaar en woon je in de gemeente Velsen? Doe mee op 18, 19 en/of 20 juli, tussen 10 en 18 uur en beschilder de binnenmuren van de foyer met het thema “Licht uit, Licht aan”. Verf en kwasten zijn aanwezig.

Het thema is “Licht uit, Licht aan”, wat breed en theatraal mag worden opgevat. Laat je fantasie de vrije loop en geef kleur aan de muren!

We hebben al negen enthousiaste aanmeldingen. Dus, heb je zin om op de schouwburgmuren jouw creatieve bijdrage te leveren? Meld je aan en laat ons snel weten of je meedoet! Aanmelden kan door te mailen naar Beeldend Kunstenaars Velsen: beeldendkunstenaarsvelsen@gmail.com. Ook niet-leden van BKV zijn van harte welkom! We komen op een nog nader te bepalen datum samen om alle details door te spreken. Samen maken we van de finaleweek, naast theater, film, lokale makers en muziek, een onvergetelijk kunstspektakel! We hopen je te zien op 18, 19 en/of 20 juli!

Programma finaleweek LICHT UIT LICHT AAN.

Van 21 tot en met 28 juli luidt Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen het laatste seizoen voor de verbouwing uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden diverse voorstellingen gepresenteerd. Hiermee krijgt een groot publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw in de huidige vorm.

www.stadsschouwburgvelsen.nl