Leerlingen Tender College geven IJmuiden een gezicht

Afgelopen schooljaar hebben tien leerlingen uit 3 VMBO van het Tender College zichzelf de kennis over digitale fotografie eigen gemaakt. Gedurende het jaar hebben zij wekelijks les gekregen in de werking van de camera en de bijbehorende theorie gecombineerd met de nodige praktijkopdrachten.

Er werd onder andere aandacht besteed aan diafragma, iso-waarde, sluitertijden, composities en perspectieven. Dit alles verpakt in een compleet lessenpakket welke gegeven werd door docent en tevens freelance fotograaf, Mattijs Kuiper. Hij wist de leerlingen, welke specifiek gekozen hadden voor dit vak, mee te nemen in de zoektocht naar het perfecte plaatje.

Door het uitzonderlijke verloop van het schooljaar, waar het eigenlijke doel was om voor een eigen gevonden opdrachtgever een fotoserie te reproduceren, besloot Mattijs zijn leerlingen opdracht te geven de kenmerkende elementen van IJmuiden te fotograferen. Onderwerpen als havens, sluizen, pier en strand werden als voorbeeld meegegeven. Dit alles verpakt in een fotoserie van acht foto’s waar zij een eindcijfer voor zouden krijgen.

Aan citymarketeer Friso Huizinga de eer om een keuze te maken uit de gemaakte foto’s die voor hem voldeden aan de gestelde opdracht. Al met al een geslaagde opdracht met prachtige resultaten. Volgens Friso was het lastig een keuze te moeten maken tussen de verschillende foto’s. Zoals hij zelf aangaf hebben alle leerlingen in ruime mate voldaan aan de opdracht en hebben zij IJmuiden op pakkende wijze weten vast te leggen op de gevoelige plaat.

Inmiddels is bekend dat volgend jaar het Tender College het keuzevak fotografie weer op het rooster zal zetten, zodat een nieuwe lichting aanstormende talenten zich kunnen ontwikkelen tot volleerde fotografen.

Keuze 1: Kitesurfen door Jill van der Kammen
Keuze 2: Meeuw op pier door Fabiano Bleeker
Keuze 3: DFDS / Kop van de haven door Lars Steltenpohl
Eervolle vermelding 1: Schelpen door Quint Cassee
Eervolle vermelding 2: Vuurtoren door Bo van den Hoek

Deel dit bericht via:

Tender College
Tender College
Tender College