‘Ik let altijd op duurzaamheid’

Een harde werker. Bescheiden. Gaat geen uitdaging uit de weg. Het zijn karaktereigenschappen die Resul Koyuncu van zijn vader heeft meegekregen. ‘Van jongs af aan wilde ik zo’n ondernemer worden.’

De 25-jarige IJmuidenaar is op de goede weg, want sinds twee jaar heeft hij zijn eigen schoonmaakbedrijf. Na zijn studie Human Resource Management besloot hij de switch te maken naar het ondernemerschap. Result Schoonmaak en Dienstverlening is nu nog een eenmanszaak, zodat hij eerst op bescheiden schaal ervaring op kan doen. ‘Ik heb de ambitie om het bedrijf van mijn vader (Kenso, red) over te nemen, maar voor het zover is heb ik nog een lange weg te gaan.’ Met een glimlach: ‘Mijn vader is nog lang niet over zijn houdbaarheidsdatum heen. Hij ziet het bedrijf als zijn kind en staat dag en nacht klaar voor zijn klanten. Die mentaliteit zie ik als groot voorbeeld.’

Naast zijn werk voor Kenso heeft Resul inmiddels ook een groeiend aantal eigen klanten. Hij maakt schoon in kantoren, vakantiewoningen en het sanitair van de strandhuisjes, maar wordt ook gevraagd voor incidentele klussen. ‘Ik let altijd op kwaliteit en duurzaamheid. De schoonmaakproducten die ik gebruik zijn biologisch afbreekbaar, ik rij in een elektrische auto en uiteraard wordt al het afval gescheiden. Als een prullenbak halfvol is, vraag ik aan de klant of de zak echt verwisseld moet worden. Ik probeer mensen ervan te overtuigen duurzame keuzes te maken. Bedrijven moeten daar ook echt over nadenken, want de eisen van de overheid worden steeds strenger. Dat is goed, want het milieu is erg belangrijk.’

Resul voelt zich in IJmuiden als een vis in het water. ‘Ik ben hier opgegroeid en wil hier nooit meer weg’, zegt hij stellig. ‘Het is een geweldige mix van bruisend en dorps. Drukte vind je in de haven en het centrum, rust op het strand en in de parken. Je bepaalt zelf waar je voor kiest. Eén ding is zeker: het is nooit saai in IJmuiden!’

www.resultschoonmaak.nl