IJmond Zuid-Kennemerland On Stage officieel van start

Afgelopen dinsdag 10 oktober heeft wethouder Jeroen Verwoort van de gemeente Velsen het startschot gegeven voor IJmond Zuid-Kennemerland On Stage. Hij deed dat door een zeiljacht in het water te laten bij Saffier Yachts waardoor de nieuwe organisatie koers heeft gezet richting het Beroepenfeest op dinsdag 5 maart 2024. Dit Beroepenfeest voor VMBO-leerlingen wordt gehouden bij Onze Gezellen Sporthal in Haarlem Noord. On Stage is een middel om leerlingen te laten netwerken met het bedrijfsleven. Verwoort vindt dit zelfs één van de leukste dingen van zijn werk: Leerlingen koppelen aan het bedrijfsleven. Na de officiële kick off werden de mentoren van het Spaarne College, Tender College, Vellesan College en Technisch en maritiem Maritiem college College Velsen geïnformeerd hoe zij de leerlingen kunnen voorbereiden op het Beroepenfeest.

VMBO On Stage wordt door scholen vaak gezien en gebruikt als LOB methode. ‘Als dat betekent dat dit kansrijke netwerk geïntegreerd wordt in het dagelijks onderwijs voor de jongeren, dan kunnen wij dat alleen maar toejuichen’, aldus projectleider Wilco van Pel. ‘Een helpend, persoonlijk en lokaal (beroeps)netwerk bouwen rondom jongeren van het VMBO is de kern van VMBO On Stage. Dit doen wij door jongeren (en docenten) te ondersteunen bij netwerkbouw, netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en netwerkonderhoud. Met als doel: toekomstdromen delen met de mensen die het vak uitoefenen, zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten, betere beroepsbeelden, en kansen krijgen. Toekomstperspectief in de breedste zin van het woord.’

On Stage is niet ontstaan als lesmethode, maar als maatschappelijk initiatief: een positief podium voor jongeren. Zij krijgen toegang tot een nieuw, lokaal, duurzaam en persoonlijk netwerk in het lokale bedrijfsleven. Hier worden toekomstdromen gedeeld en kansen geboden. Met de feestelijke ontvangst op de rode loper langs een erehaag van applaudiserende beroepsbeoefenaren wordt waardering voor de jongeren geuit, en zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot.

Bedrijven of instellingen binnen de profielen: techniek, zorg en welzijn, economie en ondernemen en groen, kunnen zich nu aanmelden op de website www.ijmondzuidkennemerlandonstage.nl.

Kijk ook voor meer informatie op deze website of mail naar mail@ijmondzuidkennemerlandonstage.nl t.a.v. Wilco van Pel (projectleider).