Het gaat Havenfestival IJmuiden voor de wind

Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. Neem deze dagen een kijkje op de vele schepen die aan de kade liggen, geniet van lokaal en professioneel entertainment, laat je verrassen door kunst, maak een rondvaart met één van de nautische dienstverleners en geniet van Noordzeevis uit IJmuiden.

Na drie eerdere succesvolle edities van 2017, 2018 en 2019 heeft het festival, net als de meeste evenementen, in 2020 en 2021 door de corona maatregelen geen doorgang kunnen vinden. Jerry Notenboom, voorzitter Stichting Havenfestival IJmuiden: ‘We zijn blij dat we als bestuur na drie jaar de knoop door hebben kunnen hakken om het festival door te laten gaan. Dit hebben we te danken aan de fijne samenwerking met de partners die ons na al die jaren weer willen steunen.’

De organisatie blaast het festival nieuw leven in, want ondanks een periode waar niets bij het oude bleef, gaat het gaat goed met de lokale bedrijvigheid en de cultuursector in Velsen. Nieuwe industrie vestigt zich in de gemeente en nieuwe culturele initiatieven worden opgestart. Het gaat IJmuiden voor de wind. Dit is dan ook het thema van deze vierde editie van het festival.

Havenfestival IJmuiden is hét podium van onze regio voor de scheepvaart, visserij, industrie en lokale kunst en cultuur. Traditioneel trekt het evenement over twee dagen gemiddeld 25.000 bezoekers uit de regio en ver daarbuiten. Een familie evenement waar voor iedereen iets te zien én te doen is. Waar je de veelzijdigheid van onze regio kunt ontdekken, proeven en beleven. Waar deuren opengaan die normaal gesloten blijven.

Een nautisch cultureel festival als visitekaartje van IJmuiden en Velsen. Producent Tom Siekman: ‘In 2022 concentreren we ons op een realistisch plan, dat aan te passen is aan eventuele noodzakelijke coronamaatregelen zoals het afsluiten van een terrein. Het is een plan dat zich concentreert op de belangrijkste elementen: het nautische programma en het lokale culturele leven een podium bieden. De komende weken geven we het programma verder vorm. Zo organiseren wij een markt en vullen we de podia vooral met lokale talenten. Aanmelden hiervoor kan via programmering@havenfestivalijmuiden.nl.’

Havenfestival IJmuiden

Foto Erik Baalbergen

Vrijwilligers.

Het Havenfestival wordt georganiseerd door de Stichting Havenfestival IJmuiden in samenwerking met partners en een groot aantal vrijwilligers. Wil je een steentje bijdragen aan dit unieke festival? Neem dan contact op met vrijwilligers@havenfestivalijmuiden.nl.

Volg ons via:

www.havenfestivalijmuiden.nl | Facebook: Havenfestival IJmuiden

Deel dit bericht via: