Heel Nederland Leest met een cadeau van de Bibliotheek

Heel Nederland Leest: samen een goed boek lezen. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Heel Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Dit is een indrukwekkend verhaal over de Surinaamse Waldemar en de Hollandse Rika, hun verboden liefde en de Tweede Wereldoorlog die uitbreekt. Het boek won de NS publieksprijs in 2005 en de Littéraire Witte prijs in 2006. Ook werd Sonny Boy in 2011 verfilmd. Het verhaal heeft actuele thema’s die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken.

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers.

Leden en bezoekers kunnen dit jaar tijdens Heel Nederland Leest het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl gratis in de Bibliotheek ophalen. In dit boek krijg je de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde mee. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en schading, slavernij en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Activiteiten in de Bibliotheek van IJmuiden.

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema Samen een goed boek lezen. Bibliotheek Velsen organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom het thema en het boek Sonny Boy. Op 30 november is Annejet van der Zijl te gast in de Bibliotheek van IJmuiden en zal geïnterviewd worden door Ivan Borghstijn. Kaarten voor deze leuke middag inclusief high tea zijn nu verkrijgbaar.

13 & 27 november Samen Verhalen Lezen | 11:00 -12:00 uur | gratis, wel aanmelden
23 november Pop Up Leesclub | 10:30 -12:00 uur | gratis, wel aanmelden
23 november Informatiemarkt senioren | 10:30 -12:00 uur
30 november In gesprek met Annejet van der Zijl | 14:00 -16:00 uur | toegang € 7,50 voor leden, anders € 12,50 incl. high tea

Kijk voor meer informatie, aanmelden en kaartverkoop op www.bibliotheekvelsen.nl of kom langs bij de balie van de Bibliotheek.