Grootste techniekpromotie event van Nederland geopend

De kop van de Techport Technologieweek, hét grootste techniekpromotie event van Nederland, is er af. Niemand minder dan André Kuipers opende vandaag het Techlab van het Kennemer College Beroepsgericht. Deze opening is onderdeel van een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond enthousiast worden gemaakt voor techniek.

André Kuipers is een Nederlandse ruimtevaarder van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Hij zag de aarde zoals maar weinigen haar zagen: vanuit de ruimte. Hij vloog twee missies van in totaal 204 dagen. André nam de aanwezigen mee in de wondere wereld van technologie, innovatie en duurzaamheid en had de eer om het Techlab te openen. Het Techlab is een uitdagende leeromgeving waar leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs kennis kunnen maken met de nieuwste technologieën, zoals robotica, virtual reality, nieuwe media, 3D-vormgeving, drones enz. Leerlingen worden uitgedaagd om creatief en innovatief samen te werken aan levensechte opdrachten onder het motto: beleven, doen en ontdekken!

Deze opening was meteen de start van de Techport Technologieweek. Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is, merken we dat. Daarom organiseert Techport samen met de partner-bedrijven en scholen de Techport Technologieweek. Dé week waarin leerlingen, ouders en docenten geënthousiasmeerd worden voor technologie. We laten hen ervaren en ontdekken waar technologie is, en vooral welke kansen er liggen voor een mooie toekomst in de technologie. Het programma van de hele week vind je hier.

Ouders, meld je ook aan!

Ouders spelen een belangrijke in de keuze voor een vervolgopleiding en school. Om ouders te ondersteunen laten we zien wat de kansen en mogelijkheden zijn in de techniek. Ouders kunnen op dinsdag 5 oktober om 19.30 uur samen met hun zoon of dochter meedoen aan de online PET IJmond Quiz. Je strijd tegen andere ouders en kinderen voor de PET IJmond Bokaal 2021, maar natuurlijk vooral voor de eer. Ook is het dit jaar voor het eerst mogelijk om samen met je kind de PET te bezoeken. Op donderdag 7 oktober kan je van 15.30 tot 17.00 uur langskomen bij sporthal De Walvis en een aantal techniek doe-activiteiten doen. Aanmelden voor beide events is noodzakelijk.