GreenBiz IJmond viert begin van duurzame zomer

In totaal 100 ondernemers die elkaar inspireren en kennis delen. De Duurzame Ondernemersbarbecues van GreenBiz IJmond zorgden voor een inspirerend begin van de zomer. GreenBiz IJmond nodigde in Velsen en in Heemskerk ondernemers uit om ervaringen met duurzaamheid met elkaar te delen. Ook wethouders Jeroen Verwoort van de gemeente Velsen en Piet Burgering van de gemeente Heemskerk waren daarbij aanwezig.

De energietransitie is in volle gang. Ervaringen in duurzaamheid delen is belangrijk. Zo zegt Pieter Postma van WNL Marine: “Verduurzamen is geen rocket science, het gaat om bewustzijn creëren.” Ook van het succesverhaal van Alex de Ruijter en Mark Dirkson van De Woonzaken werden aanwezigen enthousiast. Zij verminderden door de energiescan maar liefst 70% van hun energieverbruik.

Duurzame kansen met GreenBiz IJmond.

GreenBiz IJmond ondersteunt ondernemers in de regio op verschillende manieren. Zo maakten al 600 600 ondernemers in de IJmond gebruik van de energiescan. Deze geeft inzicht in bespaarmogelijkheden en biedt een jaar lang de mogelijkheid tot begeleiding. Een groot succes is de ondersteuning van onze subsidieadviseur. Anne Twilt van GreenBiz IJmond vertelt: “Wij hebben ervaren dat het voor ondernemers lastig is om de regels voor subsidie aanvragen goed uit te voeren. Daarom ontzorgen wij ze nu met de aanvraag en de verantwoording, waarvoor de ondernemer alleen een kleine vergoeding betaalt als de subsidie wordt toegekend.” In het afgelopen jaar hebben zo’n 70 ondernemers met ondersteuning van GreenBiz IJmond gebruik gemaakt van de HIRB subsidie van de Provincie Noord-Holland. Ondernemers in de IJmond hebben de kans om het Just Transition Fund in te zetten voor hun duurzame plannen. Ook daarbij helpt GreenBiz IJmond mee(denken) met de subsidieaanvraag. Kijk op www.greenbizijmond.nl/subsidies.

Wil u duurzamer ondernemen? Neem contact op met GreenBiz IJmond via www.greenbizijmond.nl.