Vanuit Velsen naar de Dutch Grand Prix

Vanuit Velsen naar de Dutch Grand Prix

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix weer plaats in Zandvoort. Hier worden elke dag ruim 100.000 racefans verwacht. Een deel daarvan komt uit of verblijft in de gemeente Velsen en reist per fiets naar het circuit.

Om te stimuleren dat zo veel mogelijk racefans de fiets pakken hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen een speciale routekaart gemaakt. De kaart is hier te downloaden en ligt ook bij hotels, campings en de toeristische informatiepunten.

Fietsroute met borden

Vanuit de gemeente Velsen is het 30 tot 60 minuten fietsen naar de stallingen in Bloemendaal aan Zee en Zandvoort. Met een e-bike ben je er uiteraard sneller. De route wordt net als vorig jaar met gele borden aangegeven. Een plek reserveren in één van de stallingen kan via dutchgp.com/vervoer.

Duinen afgesloten

De fietspaden in de Heerenduinen en Duin en Kruidberg zijn afgesloten op de ochtenden van vrijdag 25, zaterdag 26, en zondag 27 augustus. De fietsroutes naar het circuit gaan buitenom het Velsense duingegebied. Je fietst langs de Heerenduinweg, het Spoorpad (langs de busbaan), de Duin en Kruidbergerweg en Velserenderlaan richting Bloemendaal en Zandvoort.

Let op bij de terugweg! Na zonsondergang (dan rond 20.40 uur) is het duingebied niet meer toegankelijk. Dit is altijd zo. Dat betekent dat de meeste circuit-bezoekers ook buitenom het duin terug moeten fietsen. Brommers en scooters moeten altijd buiten het duingebied om rijden.

Wil je komen wandelen of hardlopen in de duinen? Kom dan zonder fiets of kom ‘s middags. De afsluiting is alleen voor fietsers en alleen de drie ochtenden.

Vanuit Velsen naar de Dutch Grand Prix

Openbaar vervoer

De Dutch Grand Prix is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Haarlem CS (vanuit IJmuiden/Velsen bereikbaar met de buslijnen 385 en 3 of met de trein vanuit Driehuis, Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid) rijden elke 5 tot 10 minuten bussen en treinen naar Zandvoort. Het gehele raceweekend kun je met je OV-chipkaart of betaalpas inchecken in het ov.

Overnachten

Racefans zijn tijdens de Dutch Grand Prix van harte welkom in onze hotels, campings en vakantieparken. Op Sportpark De Elta in Santpoort-Zuid wordt een tijdelijke camping ingericht. Klik hier voor meer info. De gemeente Velsen heeft geen openbare camperplaatsen. Kamperen in de openbare ruimte is niet toegestaan.