Free Your Mind nieuwe eigenaar van Dance Valley

Op zaterdag 10 augustus vindt de 28ste editie van Dance Valley plaats. Een legendarisch festival dat niet van de kalender is weg te denken. Het wordt de eerste editie onder de vleugels van Free Your Mind. Onlangs heeft deze organisatie de concepten Dance Valley en Dutch Valley overgenomen van UDC Events.

Remko van der Klis, eigenaar van Free Your Mind, beschouwt Dance Valley als een nationale trots en unieke bron van Nederlands erfgoed: ‘Voor ons is Dance Valley meer dan alleen een festival; het is een cultureel fenomeen dat danceliefhebbers met elkaar verbindt. We begrijpen de betekenis van Dance Valley voor de fans en de rol die het speelt in de Nederlandse cultuur. Met deze overname verbinden we ons niet alleen met de rijke geschiedenis van Dance Valley, maar zetten we ook een stap in de toekomst van dit iconische festival.’

De eerste namen voor Dance Valley 2024 bevestigen de ambities van Free Your Mind, dat bekend is van grote (hard)technofestivals in Gelredome, Ziggo Dome en Ahoy. Onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Paul Kalkbrenner, Sven Väth, Ida Engberg, Lucas & Steve, Outsiders en Wildstylez komen deze zomer naar de Velsen Valley. Binnenkort worden er meer namen bekendgemaakt.

Een week na de ‘traditionele’ Dance Valley introduceert Free Your Mind een nieuw, innovatieve concept met Reinier Zonneveld, één van de grootste hardtechno-dj’s van dit moment. Zonneveld heeft een AI-model getraind met zijn eigen muziekrepertoire, bestaande uit meer dan 2000 uur originele muziek en meer dan 1000 opgenomen liveshows. Met dit model, genaamd, R² wil hij zijn live performances naar een nieuw niveau tillen.

www.dancevalley.nl