‘Mister Telstar’ geniet nog elke dag

In het meest bizarre jaar in zijn carrière kan niemand om Frank Korpershoek heen. De 35-jarige inwoner van IJmuiden is aanvoerder van een team dat uitstekend presteert en waar het plezier vanaf spat. Eind september passeerde hij clubicoon Fred Bischot als speler met de meeste wedstrijden in het shirt van Telstar, een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij ging.

Fans noemen hem liefkozend de lokale Iniesta, verwijzend naar de illustere middenvelder van FC Barcelona. Teamgenoten prijzen hem om zijn fitheid en mentaliteit. Tegenstanders vinden hem sympathiek. En zijn werkgever gunde hem een eigen eau de toilette: Frankie Number Six.

Inmiddels is hij een linie gezakt, naar de defensie, maar na 15 seizoenen en ruim 370 wedstrijden op Sportpark Schoonenberg vertoont ‘El Capitan’ nauwelijks sporen van slijtage. Sterker, zijn routine zorgt voor rust in de opbouw van achteruit. Buiten het veld is Frank het boegbeeld van de club. Hij levert een bijdrage aan maatschappelijke projecten, bezoekt scholen en praat in interviews vol passie over ‘zijn’ Telstar.

Op 28 september was het zover. Onder toeziend oog van de voetbalnatie (want: voorlopig de laatste keer met publiek) speelde Frank zijn 372ste wedstrijd, een evenaring van het clubrecord. Telstar veegde in een sensationeel duel de vloer aan met FC Den Bosch: 6-1. Frank kreeg een publiekswissel.

Het hele elftal werd uitgeroepen tot Man of the Match, maar na afloop ging de aandacht toch vooral uit naar de breedlachende aanvoerder. ‘Dit had ik ook niet verwacht toen ik hier als kleine man binnen kwam lopen. Er komen nog wel een paar wedstrijden bij. Ik vind het nog zo ontzettend leuk. Hier kun je toch alleen maar van genieten?’

Frank Korpershoek

Frankie Number Six, de zoetgeurende eau de toilette die vernoemd is naar ‘Mister Telstar’, is voor € 29,63 te koop in de fanshop.

www.sctelstar.nl

Deel dit bericht via: