Fotokring Polderlicht

In Velsen valt veel te doen en te beleven. Ook op het gebied van kunst en cultuur. De gemeente telt veel verenigingen met gepassioneerde en enthousiaste vrijwilligers. Een aantal culturele verenigingen en hun vrijwilligers worden hier uitgelicht. Dit keer Fotokring Polderlicht.

Al 25 jaar Is Fotokring Polderlicht een toonaangevende fotoclub in de gemeente Velsen. De vereniging heeft op dit moment 31 bevlogen leden met een grote voorliefde voor fotografie. ‘We zijn als club ook lid van de Fotobond’, zegt Peter van Lieshout, secretaris van Polderlicht. ‘De Fotobond is De Bond voor Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen. Het is een samenwerkingsverband van amateur- en vrije fotografen. We hebben al meerdere prijzen gewonnen van de Fotobond en zijn zelfs een keer tot beste club van Nederland gekroond.’

‘Iedere twee weken houden we een clubavond voor leden in de Jan Campertschool in Driehuis. Foto-bespreken is een belangrijke activiteit, maar naast interessante sprekers en eigen opdrachten, is gezelligheid ook heel belangrijk. De club produceert prachtige beelden en elke twee jaar maken we een fotoboek met een tijdsbeeld van alle leden. Op de website staat elke maand onze beste foto, de foto van de maand, dus neem snel een kijkje!’ In 2023 hangt er ook een fraaie serie foto’s in het Spaarne Gasthuis-Zuid bij de afdeling Radiologie.

www.fotokringpolderlicht.nl