Fiets voor extra punten tijdens werkzaamheden aan Velsertraverse

De Velsertraverse gaat in één richting dicht van 22 mei tot 29 juli 2023. Hierdoor ontstaat hinder voor autoverkeer. Juist dan is de fiets een goed alternatief. Daarom kun je met de fietsactie ‘IJmond fietst door’ in die periode extra punten sparen. Die kun je gebruiken voor donaties aan lokale goede doelen en voor gratis leuke uitjes of producten.

Jmond Bereikbaar is onlangs gestart met de fietsactie ‘IJmond fietst door’. De fietsactie is bedoeld om meer mensen in de IJmond te stimuleren om met de fiets te gaan. Bijvoorbeeld naar het werk of om boodschappen te doen. Door te fietsen op de doorfietsroute in de IJmond spaar je voor punten.

Fietspunten sparen, hoe werkt het?

Het is belangrijk dat je je eerst registreert via de website: www.ijmonddoorfietsroute.nl. Daarna download je de Toogethr Cycles app op je telefoon. Als je op de doorfietsroute fietst, spaar je punten.

Van maandag 22 mei tot zaterdag 29 juli kun je nu extra punten sparen. Naast de doorfietsroute spaar je nu ook punten in het gebied waar de omleidingen zijn. Het gebied kun je bekijken op de website: www.ijmonddoorfietsroute.nl.

In de webshop is het mogelijk om jouw punten in te wisselen voor donaties aan lokale goede doelen. Ook kun je sparen voor gratis producten. Bijvoorbeeld een toegangskaart voor het zwembad of een voetbalwedstrijd, voor gratis koffie met gebak of andere producten van lokale ondernemers.

Meer informatie over de werkzaamheden.

Als een gedeelte van de Velsertraverse dicht gaat, is de verwachting dat er veel autoverkeer op de omleidingsroutes zal zijn. Hoe meer mensen de auto kunnen laten staan en met het OV of de fiets kunnen reizen, hoe minder druk op de weg.

Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

Fiets mee!

Doe mee en registreer je via www.ijmonddoorfietsroute.nl.