Feestelijke start bouw Hofgeest Buiten in Velserbroek

Op woensdag 13 juli 2022 verrichtte Sander Smeets, wethouder wonen bij gemeente Velsen, en een toekomstige bewoner van de woonwijk Hofgeest Buiten de symbolische startbouwhandeling. In deze wijk in Velserbroek worden 242 nieuwe woningen gerealiseerd.

De nieuwe bewoners vierden samen met bouwbedrijf HBB Groep en ontwikkelaars CV De Hofgeester Gronden de start van de bouw van hun toekomstige woning. Een toekomstige bewoner legde samen met wethouder Smeets een vloerplaat op de bouwplaats als symbolische startbouwhandeling.

Velsen heeft woningen nodig.

Wethouder Smeets: ‘Naast 170 diverse soorten koopwoningen komen er ook 72 sociale huurappartementen in deze wijk. De woningen zijn volledig van het gas af en het wordt een mooie groene en duurzame wijk. Gezien het grote woningtekort ben ik blij dat er zoveel woningen bijkomen in de gemeente Velsen.’

Hofgeest Buiten wordt in twee fasen gerealiseerd. Er is gestart met de bouw van 71 koopwoningen. Daarnaast komen er 72 sociale huurappartementen, verdeeld over meerdere woonblokken. Fase twee, die vanaf het vierde kwartaal 2022 gebouwd wordt, bestaat uit 99 koopwoningen. De oplevering van de eerste woningen van fase 1 is naar verwachting vanaf het vierde kwartaal in 2023.

Inspiratie van vroeger .

Bij het ontwerp van de woningen waren de historische Noord-Hollandse boerenerven het uitgangspunt. Het landelijke wonen wordt volgens het historische boerenerf gevormd, doordat de randen van de groene buurt op een natuurlijke manier overgaan in het landschap. Auto’s staan uit het zicht in parkeerhofjes, zodat straatbeeld groen en ruim oogt. ‘We realiseren een duurzame wijk met veel groen, die past in het weidse landschap. Een plek waar deze toekomstige bewoners en ook toekomstige generaties fijn kunnen wonen en leven’, aldus Martijn van de Poll, directeur HBB Groep.

Feestelijke start bouw Hofgeest Buiten in Velserbroek

Duurzaamheid van nu.

De duurzaamheid van de woningen is helemaal van nu, door optimale isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. Om hittestress, wateroverlast en droogte op te kunnen lossen, worden groene daken, waterdoorlatende verharding en wadi’s toegepast. Er is veel ruimte voor groen, wat de biodiversiteit ten goede komt. Ook worden er nestkasten geplaatst voor vogels en insecten.

Deel dit bericht via: