Un Métier Sérieux

Een humorvolle en ontroerende film over de uitdagingen van het leraarschap. Een nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen. Op een middelbare school in Frankrijk begint een nieuw schooljaar. Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren die met passie hun vak uitoefenen. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge, ambitieuze leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige ervaring stapt hij vol enthousiasme de klas in, maar al snel beseft hij dat het leraarschap een stuk lastiger is dan hij had gedacht.

Benjamin belandt in een lastige situatie met een van zijn leerlingen en weet niet goed hoe hij hiermee moet omgaan. Gelukkig staan zijn ervaren collega’s hem bij met raad en daad. Ze delen hun kennis en ervaring met hem en laten hem zien wat het écht betekent om een leraar te zijn. Ondanks de uitdagingen en frustraties ontdekt Benjamin dat hij lesgeven steeds leuker gaat vinden. Hij ervaart de voldoening van het zien van zijn leerlingen groeien en leert omgaan met de verschillende karakters in de klas.

Un Métier Sérieux is een realistische film die de uitdagingen belicht waarmee leraren in de hedendaagse samenleving worden geconfronteerd. De film is doorspekt met humor en toont de schoonheid van het leraarschap op een ontroerende manier.

Wanneer

Zondag 19 mei: 14:30 uur
Maandag 20 mei: 17:00 uur
Dinsdag 21 mei: 14:00 uur
Zaterdag 25 mei: 12:15 uur

Prijzen

€ 10,00 (geen pauze)
Excl. garderobe.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl