The Stones and Brian Jones

Het tragische verhaal van een muzikaal genie. Duik in het turbulente leven van Brian Jones, de onbetwiste bandleider van The Rolling Stones, in deze onthullende documentaire van Nick Broomfield. Op 14-jarige leeftijd ontmoette Broomfield Jones toevallig in de trein. Jones was op het hoogtepunt van zijn succes met The Rolling Stones, de wereld aan zijn voeten. Maar achter de façade van roem en rijkdom schuilde een kwetsbare ziel.

De Stones and Brian Jones belicht de zeven roerige jaren tot 1969, toen Jones de band gedwongen werd te verlaten. Kort daarna verdronk hij tragisch in zijn zwembad.

Aan de hand van onthullende interviews met alle betrokkenen en nooit eerder vrijgegeven archiefbeelden, ontrafelt Broomfield de ware toedracht van Jones’ neergang. We zien hoe het creatieve genie langzaam verdween in de schaduw van zijn eigen succes, geplaagd door alcohol, drugs en interne bandrivaliteit.

De film schetst een ontroerend portret van een begenadigd muzikant die ten prooi viel aan zijn eigen demonen. Broomfield toont ons de vrijheid en uitbundigheid van de jaren zestig, maar ook de keerzijde van roem en succes.

The Stones and Brian Jones is een must-see voor fans van The Rolling Stones, muziekliefhebbers en iedereen die gefascineerd is door de complexe relatie tussen creativiteit en zelfdestructie.

Wanneer

Zondag 19 mei: 17:00 uur
Vrijdag 24 mei: 19:30 uur

Prijzen

€ 10,00 (geen pauze)
Excl. garderobe.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl