Gimme Shelter

Herbeleef de legendarische tournee van The Rolling Stones in 1969 met de bekroonde documentaire Gimme Shelter.

Deze film neemt je mee naar de twee laatste concerten van de tour: het uitbundige Madison Square Garden-optreden en het beruchte Altamont Free Concert. Wat begon als een vreedzaam festival ontaardde in een gewelddadige clash tussen 300.000 concertgangers en de Hells Angels, die waren ingehuurd om de orde te bewaken. De tragische dood van Meredith Hunter, die tijdens het optreden van The Rolling Stones werd neergestoken, markeerde het einde van de onbezorgde hippietijdperk.

Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin legden deze historische gebeurtenissen vast terwijl The Rolling Stones zich ondanks de chaos op het podium bleven focussen op wat ze het beste doen: muziek maken. De documentaire wisselt concertbeelden af met interviews met de bandleden, die terugblikken op het Altamont-concert en de impact ervan op de band en de generatie.

Gimme Shelter ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook in Nederland uitgebracht. De film werd met lof ontvangen door critici en kreeg van VPRO Cinema de maximale score van vijf sterren.

Een must-see voor fans van The Rolling Stones, muziekgeschiedenis en de turbulente jaren zestig!

Wanneer

Zondag 19 mei: 20:00 uur

Prijzen

€ 10,00 (geen pauze)
Excl. garderobe.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl