Boléro

Parijs, 1928. De stad bruist van leven in de Roaring Twenties. Maurice Ravel, de beroemdste componist van Frankrijk, werkt aan een nieuw meesterwerk voor de extravagante Russische choreografe Ida Rubinstein. Het moet iets zinderends worden, erotisch en gewaagd. Maar terwijl de stad om hem heen bruist, worstelt Ravel met inspiratie. Hij verliest zich in zelfkritiek, geplaagd door herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om hem heen hoort hij muziek, maar hij krijgt niets op papier. De deadline nadert met rasse schreden, en zijn writer’s block wordt steeds groter.

Dan, op het nippertje, breekt er iets door. Een ritme, een opzwepende melodie. Ravel grijpt zijn pen en begint te componeren. Wat volgt is een creatieve explosie die resulteert in zijn wereldberoemde meesterwerk: Boléro.

Boléro is een meeslepend kostuumdrama van regisseur Anne Fontaine, die eerder films maakte als Coco avant Chanel en Les Innocentes. De film belicht de creatieve worsteling van een muzikaal genie en toont de kracht van doorzettingsvermogen en inspiratie.

Met schitterende acteerprestaties, prachtige beelden van Parijs in de jaren twintig en de onvergetelijke muziek van Ravel, is Boléro een film die je niet mag missen.

Wanneer

Zondag 19 mei: 12:00 uur
Dinsdag 21 mei: 17:00 uur
Zaterdag 25 mei: 17:00 uur
Dinsdag 28 mei: 19:30 uur
Zondag 9 juni: 14:00 uur
Dinsdag 18 juni: 14:00 uur

Prijzen

€ 10,00 (geen pauze)
Excl. garderobe.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl