Bourgondische Fietstocht

Er kan weer gefietst gaan worden! Op zondag 29 oktober is de herfsteditie van de Bourgondische Fietstocht.

Saïd & Anna (4+)

Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn ze te vinden in de Repairshop van Saïd’s ouders. Daar worden kapotte spullen met goed gereedschap gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met hun eigen problemen, die ze op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.

Klara’s gekke treinavontuur (6+)

De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.

Round Midnight

In ons openingsweekend blikken wij met een knipoog terug op de excentrieke dichter/performer Jules Deelder. Zijn enorme passie voor de jazz heeft hij jarenlang op ons toneel tentoongespreid. Een van zijn gedichten hangt vanaf deze seizoensstart zelfs op onze gevel. Als hommage aan Deelder en zijn jazz vertonen wij een van de grootste jazzfilmklassiekers aller tijden.

A little life

Het boek 'Een Klein Leven' van Hanya Yanagihara heeft wereldwijd miljoenen lezers diep geraakt. Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt. Na een uiterst succesvolle periode bij ITA (Internationaal Theater Amsterdam), waar Ivo van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een record brekend succes. Dit stuk is nu, live opgenomen vanuit The Savoy Theatre London, eenmalig te zien in Velsen.

Dikkie Dik & Ik

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Zo’n gezellige rode kater. Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wél kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op heel gekke plekken. Of over de toetsen van de piano holt en stiekem in de vissenkom grabbelt. Dikkie Dik’s voorstelling speelt zich af in een boek! In dat boek brengen twee acteurs met spel, släpstick, humor en grote projecties de wereld van Dikkie Dik tot leven.

Telstar – Jong Ajax

Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Buurman & Buurman gaan verhuizen 4+

Het populaire televisieduo heeft er inmiddels ruim 700 theatervoorstellingen op zitten. Vol met klussen. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze toe aan een welverdiende vakantie op de camping. Maar met twee tentstokken, een paar haringen en een slaapzak weten de beide klus-heren nog heel wat onverwacht familiespektakel te maken.

Duinen vertellen oorlogsverhalen: de landverdediging

In Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen is een bijzonder stuk erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven. Op deze excursie ga je mee met onze Tweede Wereldoorlog-expert. Zo zie en hoor je meer over de geschiedenis van de bunkers en de landverdediging in ons duin. Zo zijn er nog resten van anti-tank geschutsposities, mitrailleurposten en tankversperringen te vinden.

Superfoods uit het bos – Herfst

Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.