Oema foe Sranan

Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de Caraïbische eilanden werd afgeschaft. In het hele Koninkrijk wordt hier extra aandacht aan besteed tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ook wij programmeren in het kader van deze herdenking voorstellingen en films die extra verdieping geven aan deze thematiek, zoals Oema foe Sranan.

Wandeling ‘Ontdek je innerlijke rust op het strand’

Elke maand gaat een kleine groep op pad over het strand. Tijdens de groepswandelingen met maximaal 8 deelnemers neemt haptonoom Jorit de tijd om te genieten van de omgeving en te ervaren van wat haptonomie kan betekenen voor je dagelijks leven. De wandelingen zijn een mooie manier om te ontspannen, weer te voelen wat goed is voor jou en wat uit je hoofd te komen.

Expositie Gígja Reynisdóttir

Het werk van Gígja Reynisdóttir valt op vanwege de bijzondere technieken die zij heeft ontwikkeld. Zij verweeft in haar werk haar twee belangrijkste inspiratiebronnen; de natuur en de condition humaine, dat wil zeggen de maatschappelijke, psychologische en emotionele aspecten van het mens zijn.

Ciske de Rat – De Musical

Musicalclub Bij Koel speelt: Ciske de Rat! Deze musical, gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker, vertelt het verhaal van de Jordanese Ciske Vrijmoeth. De prachtige voorstelling neemt je mee in het leven van het straatschoffie Ciske die het zwaar te verduren heeft. Eenmaal opgegroeid tot volwassenen man worstelt hij in 1939 met gebeurtenissen uit zijn verleden en met een aanstaande oorlog, waarvoor hij als soldaat is opgeroepen.

Lady+Lord MacBeth – Suburbia

Na zijn bewerkingen van 'Koning Lear', 'Hamlet vs Hamlet' en het legendarische 'Ten Oorlog', waarin hij acht koningsdrama's van Shakespeare naar zijn hand zette, schreef Tom een nieuwe versie van 'Macbeth'. Groots en meeslepend, kleurrijk en vernieuwend. Tom Lanoye is een van de meest gevraagde Nederlandstalige toneelschrijvers. Reikhalzend wordt dus uitgekeken naar wat hij met ‘Macbeth’ durft te wagen. Een muzikale voorstelling met live muziek van het ensemble Black Pencil.

Jay Francis – Catastrofe

De populaire comedian Jay Francis (voorheen Tisjeboy) veroverde zijn eerste miljoenenpubliek via YouTube. Daarna volgde o.a. de Ziggodome. En vorig seizoen speelde hij voor het eerst ook onze (uitverkochte!) zaal plat! Zijn show IN DE WAR was trouwens in het hele land een dikke hit. Jay komt terug. Met zijn nieuwe show: 'Catastrofe'. De ingrediënten zijn vertrouwd. De razend populaire comedian, influencer en wereldverbeteraar laadt zijn stralende personality weer helemaal op voor een avond dikke pret met een hartstochtelijke boodschap. Een tikkeltje grofgebekt en zonder blad voor de mond schiet Jay Francis door zijn leven en dat van zijn publiek. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een negatieve wereld. En zijn motto: "als jij lacht, lach ik ook". Dat gaat zeker lukken!

Telstar – Jong FC Utrecht

Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Night Golf Wedstrijd

Het einde van de koude, donkere wintermaanden is in zicht. Daarom organiseert Golfbaan Spaarnwoude ter afsluiting van het winterseizoen een Night Golf Wedstrijd op donderdag 7 maart. Speciaal voor deze avond verlichten wij de F-holes en ontvang je bij aanmelding twee lichtgevende golfballen om mee te spelen. Ga jij er vandoor met de winst én een te gekke prijs? P.S. Vergeet je zaklamp niet!

Voorjaarsvogels in het duin

In de maanden maart en april keren duizenden tjiftjaffen, zwartkoppen, nachtegalen en andere zangvogels terug van hun overwinteringsgebieden naar Nederland om zich voort te planten. Tijd voor machogedrag van de bovenste plank; wie zingt het mooiste lied en verovert het hart van een vrouwtje? We leren onder andere dat zang een belangrijk onderdeel is van het observeren van vogels, hoe je een tjiftjaf van een fitis onderscheidt en hoe je een goed begin maakt met waarnemen van vogels.

Duinen vertellen oorlogsverhalen: de landverdediging

In Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen is een bijzonder stuk erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven. Op deze excursie ga je mee met onze Tweede Wereldoorlog-expert. Zo zie en hoor je meer over de geschiedenis van de bunkers en de landverdediging in ons duin. Zo zijn er nog resten van anti-tank geschutsposities, mitrailleurposten en tankversperringen te vinden.