Havenfestival IJmuiden

Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse Havenfestival IJmuiden. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens, met dit jaar een Holland tintje. Zoals ieder jaar liggen er weer tal van schepen aan de kade die bezoekers van buiten én binnen kunnen bekijken en kan er worden genoten van professioneel en lokaal entertainment van eigen bodem. Beleef de haven op een unieke wijze, maak een rondvaart, bewonder kunst en cultuur en geniet van Noorzeevis uit IJmuiden! Locatie: Vissershaven, Trawlerkade in IJmuiden.

Laatste Ronde

Een komisch film over vriendschap, loyaliteit en de onvermijdelijke tand des tijds. André, Bart en David, drie jeugdvrienden die de 50 al ruimschoots gepasseerd zijn, besluiten om samen te klussen in de oude hoeve van hun vriend Joost in België. Wat een gezellig weekendje weg had moeten worden, verandert al snel in een confrontatie met de realiteit van het ouder worden. De mannen, die gewend zijn om alles met een korreltje zout te nemen, worden gedwongen om na te denken over hun leven en de toekomst.

Jij bent de beste verhalenverteller!

Op zaterdag 1 juni is er weer BoekStartdag in Bibliotheek IJmuiden! Hier krijgen de allerjongste bezoekers van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders een warm welkom. Er is van alles te doen, te zien en te beleven. Doe samen met je (klein)kind mee aan de workshop Voorlezen met Gebaren van Gebarenstem. Luister daarna naar prachtige klanken tijdens het mini-concert van Klein Klassiek. Ontdek ook wat Speel-o-theek MamaMia te bieden heeft. Doe mee aan een leuke boekenquiz en beleef een gezellige ochtend samen met andere bezoekers!

Samenwerking in de natuur

In de natuur wordt nooit vergaderd, en er is ook geen werkoverleg. Toch wordt er heel veel samengewerkt. Planten werken samen met andere planten, vogels met struiken, bloemen met vlinders en nog veel meer. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Waarom doen ze het eigenlijk? En werken ze elkaar ook wel eens tegen?

Bunkerdag 2024

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag geopend!

Ciske de Rat – De Musical

Musicalclub Bij Koel speelt: Ciske de Rat! Deze musical, gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker, vertelt het verhaal van de Jordanese Ciske Vrijmoeth. De prachtige voorstelling neemt je mee in het leven van het straatschoffie Ciske die het zwaar te verduren heeft. Eenmaal opgegroeid tot volwassenen man worstelt hij in 1939 met gebeurtenissen uit zijn verleden en met een aanstaande oorlog, waarvoor hij als soldaat is opgeroepen.

Reddingbootdag 2024

Nog even en dan is het zover! We kijken al uit naar Reddingbootdag 2024! Op 25 mei houden we open huis in de KNRM reddingstations. Kom jij ook een kijkje nemen? We laten je zien welke reddingmaterialen we gebruiken, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt meevaren met onze reddingboten.

Expositie: Op doorreis langs IJmuiden

Vanaf 1 Mei is in het Hoogovensmuseum een vitrine te bewonderen met 24 meter modeltreinen, schaal 1 op 87, uit de collectie van Stichting Doorreis. Om te beginnen wordt een selectie getoond van NS-materieel dat in het verleden dienst deed in Beverwijk en omstreken.

Michael starring Ben

Vijftien jaar na zijn overlijden eert Londen Michael Jackson met een spectaculaire show in het West End. De voorstelling is een ware hommage aan de legendarische artiest en zijn onvergetelijke muziek.

Yuto en de boom – van 4 t/m 104 jaar

Stap in een magische wereld waar vriendschap, groei en wijsheid samenkomen. Ontdek het wonderbaarlijke verhaal van Yuto en zijn bijzondere band met een boom. Laat je meevoeren door een betoverend labyrint van poppen, schaduwen en fantasie. Luister naar de betoverende vertelling in jouw taal, of je nu Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks of Portugees spreekt. 40 minuten lang waan je je in een sprookjesachtige realiteit waar alles mogelijk is. Kies je tijdslot en beleef deze unieke voorstelling.