Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep

Na twee succesvolle toneelbewerkingen van eerdere dagboeken volgt de finale: 'Opgewekt naar de eindstreep: het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar'. Toneelschrijver Jibbe Willems klimt weer in de pen. Het wordt een ontroerende bewerking van misschien wel het mooiste deel van Hendrik Groen.

Everything everywhere all at once

Tijdens de prijsuitreiking van de Oscars nam deze geliefde, moderne klassieker maar liefst 7 prijzen mee naar huis, inclusief de prijs voor Beste Regie en Beste Film. Michelle Yeoh schreef geschiedenis door als eerste Aziatische vrouw de Oscar voor beste actrice te bemachtigen.

Havenfestival IJmuiden

Havenfestival IJmuiden is een jaarlijks terugkerend festival waar het nautisch bedrijfsleven, visserij, offshore wind en cultuur centraal staan. Er zijn onder meer gratis rondvaarten, kookworkshops en er is een vistafel. Daarnaast is er een museumtent en is er een kunstmarkt. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is er vanaf 12.00 uur van alles te beleven op de Trawlerkade en in de Vissershaven van IJmuiden. Het thema is dit jaar IJmuiden voor de wind. De toegang is gratis.

SC Telstar – Jong Ajax

Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Staal’s Foofdfestival

Zet hem alvast in je agenda want dit evenement mag jij niet missen! Muziek, foodtrucks, lekkere drankjes, gezelligheid en natuurlijk de voetjes van de vloer!

Dicht bij Vermeer

Over Johannes Vermeer, schilder van iconische schilderijen en publiekstrekkers als Het Melkmeisje en Meisje met de Parel, is veel geschreven maar weinig bekend. Zijn kleine oeuvre is vrijwel alles wat hij naliet. Dicht bij Vermeer van Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes volgt Gregor Weber, wereldwijd vermaard Vermeer-kenner en flamboyant conservator van het Rijksmuseum in Amsterdam. In het jaar voordat hij met pensioen gaat, werkt hij aan zijn grote droom: de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit.

Voorjaarsvogels in het duin

In de maanden maart en april keren duizenden tjiftjaffen, zwartkoppen, nachtegalen en andere zangvogels terug van hun overwinteringsgebieden naar Nederland om zich voort te planten. Tijd voor machogedrag van de bovenste plank; wie zingt het mooiste lied en verovert het hart van een vrouwtje? We leren onder andere dat zang een belangrijk onderdeel is van het observeren van vogels, hoe je een tjiftjaf van een fitis onderscheidt en hoe je een goed begin maakt met waarnemen van vogels.

Superfoods uit het bos – Herfst

Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Flamencogitarist Matthieu Acosta

Zaterdag 25 maart om 15.00 uur maakt de virtuoze flamencogitarist Matthieu Acosta kennis met 't Mosterdzaadje. Deze gitarist met een herkenbare en prachtige klank geeft een concert vol virtuositeit, mooie klanken en passie. Flamenco grootmeesters als Paco Peña en Vicente Amigo staan op het programma. Behalve het spelen zal Matthieu ook zijn passie met het publiek delen door het verhaal te vertellen over dit Zuid-Spaanse muziekgenre.

Dutch Valley

Op zondag 13 augustus 2023 staan in recreatiegebied Spaarnwoude meer dan 100 Nederlandse topartiesten klaar om de grootste muzikale kermis van het land te verzorgen!