Good luck to you, Leo Grande

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek.

Big & Big in modderbad

Zie jij de biggen van Zorgvrij wel eens een lekker modderbad nemen? Ze genieten daar volop van en ondertussen wroeten ze ook lekker in de modder op zoek naar eten. Kom zelf een modderbad maken voor big en big. Ook leuk om als knutselpakketje mee te nemen naar huis. Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Fisherman’s Friends: one and all

Nadat de Fisherman’s Friends uit Cornwall met hun traditionele zeemansliederen onverwacht de hitlijsten bestormden, maakt het shantykoor nu hun comeback! Een jaar na hun eerste #1 hit struggelen ze met het uitbrengen van hun tweede album.

Rose

Deense feelgoodfilm die hoge ogen gooide op Film by the Sea in Vlissingen en de publieksprijs won van het Leiden International Film Festival! In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev.

Themamiddag ‘De sluizen van IJmuiden’

Op zondag 11 december van 14.00 uur tot 15.00 uur geeft Cor Oudendijk in het IJmuider Zee- en Havenmuseum een presentatie over de geschiedenis van de sluizen van IJmuiden met speciale aandacht voor de bouw van de nieuwe Zeesluis IJmuiden.

Sergey Smirnov

Hij is niet zó maar een pianist, Sergey Smirnov. Dat laat hij horen op zaterdag 3 december om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. Deze internationaal gelauwerde pianist is gespecialiseerd in de minimal music. Zijn programma deze middag omvat behalve de bekende namen van Arvo Pärt en Philip Glass ook werk van componisten uit Letland (Georgs Pelecis), Oekraïne (Valentin Silvestrov) en Amerika (John Adams). Muziek die je zou kunnen omschrijven als een meditatie voor de vrede. In de minimal music legt Sergey Smirnov zijn ziel en zaligheid. Een concert van hem is een unieke belevenis.

GP Groot Egmond-Pier-Egmond

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond is dé strandrace van het jaar! Zwoegen over het strand richting de Pier, alles uit jezelf halen om de obstakels in Wijk aan Zee en Castricum aan Zee te overwinnen. De GP Groot Egmond-Pier-Egmond vindt plaats op zaterdag 7 januari 2023.

All that breathes

De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden gewonde roofvogels te verzorgen, toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Hun moeder bracht ze de liefde voor dieren en wetenschap bij, door haar verhalen over geesten in de vorm van dieren en insecten. Nu delen ze hun huis niet alleen met elkaar, hun bedrijf en hun families, maar ook met tientallen roofvogels en uilen. De meeste daarvan zijn Zwarte Wouwen, die massaal de stad bevolken en van wie Indiase moslims geloven dat ze je moeilijkheden weg eten.

Afternoonconcerten New Harbour Winds

Onder leiding van Harmen Cnossen geeft New Harbour Winds afternoonconcerten in Tolsduin, het centrum van de IJmuider Harmonie. Zaal en bar geopend van 14.30 - 18.00 uur.

Expositie fotogedichten Rita van Loon

Kunstenares en dichter Rita van Loon (1956) exposeert in de maanden oktober en november in de Bibliotheek van IJmuiden met een reeks fotogedichten.