Eerste JTF-subsidietoekenningen in IJmond, totaal ruim 3.5 miljoen euro

Tijdens het kick-off event van Techport met als thema ‘Samen op weg naar de eerste groene industriezone’ op 20 september bij Tata Steel Academy, kregen vier JTF-IJmond projecten symbolisch een cheque met het subsidiebedrag overhandigd van de wethouder van hun gemeente.

De vier projecten zijn:

  1. Infinity met project Smart & Healthy Buildings Platform, gemeente Beverwijk
  2. Project Symphony Wave Power, gemeente Velsen
  3. H2Dock met een concept modulaire behuizing van electrolysers en balance of plant, gemeente Heemskerk
  4. Techport Innovation Centre Green Incubator, IJmond-regio

Wethouder Jeroen Verwoort, ook voorzitter van de Regionale Stuurgroep JTF-IJmond, overhandigde aan Luc Hammilton voor het project Symphony Wave Power een cheque van bijna 9 ton en aan Gerik ten Berge voor het leerproject Techport Innovation Centre Green Incubator een cheque van ruim 1.1 miljoen euro.

Symphony Wave Power gebruikt de golfslag als energiebron.

Het miljoenenproject Symphony Wave Power is een innovatief systeem van energie opwekkende boeien die de kracht van de golfslag direct omzet in elektriciteit. Deze energiebron is te combineren met wind- en zonne-energie.

De Symphony Wave Power is een apparaat 100% recyclebaar is, het is voor 90% van staal en 10% van rubber gemaakt. Er is geen effect op de vogeltrek en op grote vissen want onder water is het een gesloten systeem dat diervriendelijk is en weinig onderhoud vraagt.

Bekijk hier het filmpje.

JTF-subsidietoekenningen

Techport Innovation Centre Green Incubator.

Techport heeft samen met het ROC Nova College de ambitie om het Learning Community Waterstof (LCW) netwerk verder te versterken en te ondersteunen in samenwerking met Tata Academy, Hogeschool van Amsterdam, Inholland en GreenBiz.

De hoofddoelstelling is een breed en laagdrempelig platform op te zetten waar bedrijven en kennisinstellingen in de regio elkaar kunnen vinden en kennis gaan delen en ontwikkelen.
De focus ligt daarbij op het veilig opereren en onderhouden van waterstof-gerelateerde installaties.

Een promotiefilm over dit project is na de uitreiking van de cheque opgenomen. Binnenkort te bekijken op www.odijmond.nl.

Deel dit bericht via: