Dit najaar opnieuw Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ontdek de verborgen natuurschatten

Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert in herfstvakantie van 16 t/m 24 oktober voor de tweede keer de Beleefweek. Een week vol kleinschalige buitenactiviteiten die samen met de ondernemers onder de vlag van het Nationaal Park worden georganiseerd. Voor de actieve wandelaar, maar ook voor culinaire genieters en gezinnen met kinderen.

De Beleefweek.

Het Nationaal Park telt ruim 50 ondernemers die de IVN cursus Gastheer van het Landschap hebben gevolgd en zich gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland mogen noemen. Deze gastheren en gastvrouwen kunnen bezoekers de mooiste plekjes wijzen en bijzondere verhalen over het gebied vertellen. Tijdens de Beleefweek organiseren zij samen met het Nationaal Park bijzondere activiteiten voor iedereen. Denk aan een beklimming van de Brederode berg, een wandeling langs het oude vissersvrouwen pad met de boswachter, yoga in het zand, culinaire excursies en theater en cultuur.

Ontdek de verborgen natuurschatten.

Dit jaar is het thema van de Beleefweek: Ontdek de verborgen natuurschatten van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. ‘Het doel van de Beleefweek is om samen met de gastheren bezoekers te laten ervaren wat Nationaal Park Zuid-Kennemerland zo bijzonder maakt. Er is genoeg te ontdekken in en ook rondom het park ’, vertelt Gwen Pellinkhof, coördinator communicatie & educatie Nationaal Park Zuid-Kennemerland ‘Na een pittige tijd, door de Coronacrisis, is dit een week voor onze gastheren en –vrouwen waarin ze vol trots bezoekers meenemen op ontdekkingstocht in dit veelzijdige gebied vol natuur en cultuur’, vervolgt Pellinkhof.

Nieuwe activiteiten, waaronder een meerdaagse wandeltocht.

Er worden dit jaar veel nieuwe activiteiten georganiseerd waaronder de meerdaagse wandeling door verschillende deelgebieden van het Nationaal Park. ‘Gastheren met een verblijfsaccommodatie werken hierbij nauw samen met gastheren met een horecagelegenheid en IVN vrijwilligers. Samen hebben ze een gevarieerde wandelroute ontwikkeld van drie dagen. De wandelafstand is 15 – 20 km per dag en men loopt de route volgens een routebeschrijving met informatie over het Nationaal Park, de omgeving en de geschiedenis. De tocht kan ook ingekort worden naar een dag’, vertelt Pellinkhof. Kijk voor het complete activiteitenoverzicht op de website www.np-zuidkennemerland.nl/beleefweek en boek snel om verzekerd te zijn van een plekje.

Dit najaar opnieuw Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is één van de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is. Het Nationaal Park is in 1995 ontstaan uit een samenwerkingsverband van de terreinbeheerders Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, PWN, particuliere eigenaren, IVN Natuureducatie, de omliggende gemeenten Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Velsen en de provincie Noord-Holland.

Dit samenwerkingsverband richt zich op de bescherming en natuurontwikkeling van dit bijzondere duingebied en cultuurhistorisch erfgoed. Daarnaast wil het Nationaal Park dat omwonenden en bezoekers de natuur en cultuurhistorie kunnen beleven en meer leren over alles wat er in het gebied leeft.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Deel dit bericht via: