De Kinderboekenweek is thuis in de Bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert Bibliotheek Velsen verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Gem is nieuw in Velsen en heeft nog niet helemaal zijn weg kunnen vinden. Daar willen we in de Kinderboekenweek graag verandering in brengen, samen met de kinderen in Velsen.

Volop leuke activiteiten en leesplezier.

De Bibliotheek organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om te lezen, leren en verbinden. Op 4 oktober is er een feestelijke opening en een persconferentie van burgemeester Frank Dales. Op 7 oktober komt kinderboekenschrijfster Rian Visser op bezoek en kun je je eigen digitale stripverhaal maken. We sluiten de Kinderboekenweek af met een heuse pyjama party!

4 oktober 15.00 uur:  Opening in IJmuiden met Frank Dales en veel leuke spellen.
7 oktober 11:00 uur:   Workshop met Rian Visser in IJmuiden (vanaf 5 jaar). Vol = vol
9 oktober 14.45 uur:   Mini media middag (3-6 jaar) in Velserbroek. Vol = vol
11 oktober 14:30 uur: Voorleesfeest Huis van Gem in IJmuiden (4- 6 jaar). Gratis
13 oktober 10.30 uur: Boekstartpret (0-4 jaar) in Velserbroek. Gratis, beperkt plek.
13 oktober 15:15 uur:  Stop motion filmpjes maken (7-12 jaar). €4,-. Vol = vol
13 oktober 19:00 uur:  Pyjama party Huis van Gem (vanaf 6 jaar). Gratis

Voor de workshop met Rian Visser, Mini media middag, Boekstartpret en Stop motion graag aanmelden via de website van de Bibliotheek. www.bibliotheekvelsen.nl.

Word gratis lid.

De Bibliotheek Velsen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.