Crown Van Gelder: een fantastisch bedrijf om voor te werken

Crown Van Gelder papierfabriek in Velsen-Noord heeft een historie van 126 jaar en is daarmee het oudste bedrijf aan het Noordzeekanaal. Bijna iedereen in de IJmond kent waarschijnlijk wel iemand die er werkt of heeft gewerkt. Per 1 maart van dit jaar is het bedrijf doorgestart onder een nieuwe eigenaar en is weer in topconditie, financieel kerngezond en klaar voor een gezonde toekomst.

Je kunt een papierfabriek van +100 jaar oude industrie noemen: zodra je binnenkomt in de fabriek zie je een moderne organisatie waar een mooie sfeer heerst. Een dynamische middelgrote papierfabriek, waar zeer diverse papiersoorten gemaakt worden die tot ver in Europa en daarbuiten verkocht worden. Ons papier wordt onder andere ingezet voor verpakkingen in Italië, voor schoolboeken in Sydney, voor Direct Mail in Amerika, voor labels die je in elke supermarkt tegenkomt, kortom: een breed assortiment, geproduceerd op 2 papiermachines. Qua volume zijn dat zo’n 8.000 a 9.000 vrachtwagens per jaar. We zijn marktleider in de wereld van high speed inkjet met enorme groeikansen in de komende jaren. Sinds twee jaar produceren we Crown Native, papier waarin suikerbietenvezels zijn verwerkt. Op het gebied van duurzaamheid loopt Crown Van Gelder voorop: dynamisch, modern en toekomstgericht.

Niet alleen de producten moeten meer duurzaam worden, maar de fabriek zelf ook. De komende jaren zal Crown Van Gelder in samenwerking met IJmondbedrijven verduurzamen. Onder andere door elektrificatie van ons productieproces wordt de CO2 uitstoot verlaagd.

Er wordt in een ploegendienst papier geproduceerd. De overige afdelingen sluiten aan in onder andere dagdienst. In verband met onze groeiambitie is er constant vraag naar nieuwe medewerkers; we zijn een maakfabriek, dus we zoeken uiteraard vooral enthousiaste mensen in productie, logistiek en de technische dienst.

www.cvg.nl