Bibliotheek Velsen gaat weer open!

Na overleg in de tweede kamer kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. Bibliotheek Velsen is vanaf 21 mei weer geopend voor bezoekers. We zijn blij dat we met kleine stapjes weer opengaan voor publiek, maar natuurlijk zijn wij vanwege het coronavirus genoodzaakt bepaalde maatregelen in te voeren. We richten de Bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de Bibliotheek te bezoeken. Het is nog niet mogelijk om een krantje te komen lezen of een lezing te bezoeken, maar zelf snuffelen tussen de boeken kan weer!

Reserveren of AfhaalBieb.

Vanaf 21 mei is het ook weer mogelijk je reserveringen zelf af te halen in de Bibliotheek tijdens openingsuren. Vanwege het succes van de AfhaalBieb is het ook nog steeds mogelijk gebruik te maken van deze service, de tasjes staan klaar achter de balie. Je hoeft dan verder niet de bieb in.

Aangepaste openingstijden tot 1 september 2021.

We starten met aangepaste openingstijden en met een beperkt aantal bezoekers tegelijk. Met de inachtneming van de volgende regels:

  • Materialen inleveren voor binnenkomst via de buitenbrievenbus.
  • Verplicht gebruik van een mandje voor volwassenen
  • Handen desinfecteren bij binnenkomst
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht
  • Leescafé, internetpc’s, werk/studie en leesplekken zijn gesloten.
  • Volg route en aanwijzingen personeel en houd afstand

Op de dinsdagen en donderdagen zijn we gesloten voor publiek, maar  bieden we op afspraak diensten aan kwetsbaren in de samenleving en is er ruimte voor onze vrijwilligers.

Bibliotheek Velsen gaat weer open

Feestelijke heropening en Boekenweek .

Om onze trouwe leden in het zonnetje te zetten, ontvangt iedereen bij bezoek vanaf woensdag 26 mei een klein presentje (zolang de voorraad strekt). Deze dag vieren we dat we weer open mogen! Vanaf zaterdag 29 mei start de uitgestelde Boekenweek, die duurt tot en met 6 juni. Het thema is tweestrijd. Voor meer inspiratie of informatie kijk op www.bibliotheekvelsen.nl. Als je lid word tijdens de Boekenweek ontvang je een leuke tas cadeau!

www.bibliotheekvelsen.nl

Deel dit bericht via: