800 zonnepanelen op het bedrijfsdak van Interfish

Het is bekend dat koel- en vrieshuizen grote energieverbruikers zijn. Maar wist u dat deze branche echt voorop loopt als het gaat om duurzame energieopwek? 8 jaar geleden heeft Interfish – als één van de eerste in de IJmond – al 800 (!) zonnepanelen neergelegd. In deze koploperspositie ervaart Henk van der Deijl (directeur Interfish) nu wat uitdagingen.

Pionierswerk.

Natuurlijk belangrijk om als eerste te vermelden dat de 800 panelen in combinatie met subsidie Interfish veel duurzame energie en een lagere energie rekening heeft opgeleverd. Maar Henk erkent dat hij soms wat pionierswerk moet verrichten door zijn koploperspositie. Panelen zijn tegenwoordig voorzien van optimizers: een systeem dat de werking van ieder paneel uitleest zodat de panelen hun werking niet verliezen als er eentje minder functioneert. 8 jaar geleden was dit systeem er nog niet. En na 8 jaar gaat er wel eens een kabeltje stuk. Ga die maar vinden tussen het grote veld panelen! Henk werkt aan een oplossing hiervoor. Omvormers zijn tegenwoordig van betere kwaliteit en daarom overweegt Henk deze te vervangen voor nieuwere modellen. De panelen zelf blijven wel liggen.

Ambassadeur.

De inzet van GreenBiz Green Deal ondertekenaar Henk van der Deijl houdt niet op bij het bedrijf zelf. Hij denkt graag mee als GreenBiz-ambassadeur over hoe we de haven van IJmuiden duurzamer kunnen maken. Een voorbeeld is door kennis te delen over wat er met visresten gebeurt of hoe we van andere afvalstromen weer grondstoffen kunnen maken. Wilt u ook inzicht in uw afvalstromen? Wacht niet te lang en vraag via info@greenbizijmond.nl uw gratis afvalscan aan en ontvang ook meer informatie over de GreenBiz Green Deal.

800 zonnepanelen op het bedrijfsdak van Interfish

Contact?

Henk van der Deijl en zijn collega’s staan open om u te informeren en inspireren over hun aanpak en werkwijze. Loop gerust een keer bij hem langs op kantoor aan Texelstraat 43 in IJmuiden. Hij helpt je graag verder!

Samen en lokaal verduurzamen! Wij, GreenBiz IJmond, gaan met verschillende ondernemers, tevens ondertekenaars van de GreenBiz Green Deal, in gesprek over verduurzaming van hun bedrijf. Welke maatregelen hebben zij doorgevoerd? Welke invloed heeft bijvoorbeeld de coronacrisis op hun bedrijfsvoering? En welke tips kunnen zij andere ondernemers meegeven? Neem contact met ons op via info@greenbizijmond.nl en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze LinkedIn pagina. GreenBiz IJmond wordt ondersteund door de gemeente Velsen: Samen gaan wij voor een duurzaam Velsen.

Deel dit bericht via: