Zomerfestijn in de Bibliotheek

Ga mee op vakantie in de Bibliotheek. Elke maandag in juli en op 1 augustus organiseert de Bibliotheek in samenwerking met KunstForm Velsen en de Volksuniversiteit Velsen het Zomerfestijn. Bij Zomerfestijn kun je vijf maandagmiddagen deelnemen aan workshops, cultuur proeven, mensen ontmoeten, kunst, dansen en zingen.

Elke middag staat een land centraal maar gaat het vooral om de gezelligheid en het samenkomen. De workshops passen bij het landenthema en gedurende de middag maak je op verschillende manieren kennis met het land door middel van smaak, cultuur, kunst en een taalquiz.

Zomerfestijn Vlaanderen op 4 juli.

Doe mee met de workshop Vlaams kantklossen, maak kennis met de mooiste boeken, liedjes en gedichten van Vlaamse schrijvers en test je Vlaamse woordenschat met de taalquiz.

Zomerfestijn Spanje op 11 juli.

Dans mee met de workshop Flamenco dansen, proef lekkere Spaanse tapas en schroef je vakantie Spaans op met onze taalquiz. Maak kennis met de mooiste boeken, liedjes en gedichten van Spaanse schrijvers in de collectie van de Bibliotheek.

Zomerfestijn Duitsland op 18 juli.

Maak een kunstwerk in Bauhaus stijl in de workshop Bauhaus, dompel je onder in de Duitse cultuur. Proef de Kaffee und Kuchen en maak spelenderwijs kennis met de etymologie van de Duitse taal.

Zomerfestijn Frankrijk op 25 juli.

Doe mee met de workshop: Ooh la la, est-ce un chapeau ou de l’Art Nouveau? We gaan terug naar de jaren 20 van de vorige eeuw. Iedereen gaat zijn eigen hoed upcyclen in Art Nouveau stijl in deze hoedenworkshop. Ook hebben we deze middag lekkere Franse hapjes en is er vol op Franse taal en cultuur.

Zomerfestijn Italië op 1 augustus.

Leer meer over het Commedia dell‘arte in de workshop en maak je eigen Venetiaanse masker. Onder het genot van focaccia met prosciutto of gedoopt in een Italiaanse olijfolie, testen we je culinaire Italiaanse woordenschat.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl. Kosten zijn per dag € 4,50 voor leden € 3,50. Kaartverkoop is bij de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekvelsen.nl.