Zeevissen

Vissen op zee en de pieren

Vanuit de zeejachthaven Marina Seaport in IJmuiden aan Zee vertrekken regelmatig schepen om op kabeljauw of makreel te vissen. Een bijzondere belevenis!

Starfish

Kom zeevissen op de Noordzee met Starfish. We nodigen jullie uit voor een onvergetelijke ervaring! Zeevissen met een klein groepje enthousiastelingen. Of je nou wil makreelvissen, bodemvissen of wrakvissen Ga zeevissen op de Noordzee met de Starfish en je hebt altijd beet!

Lees verder >

Sportvisserij IJmuiden

Heerlijk een dagje sportvissen op de Noordzee vanuit IJmuiden. Sportvisserij IJmuiden is toonaangevend in het organiseren van dagtochten op het water, niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. We beschikken over een verwarmde bar met eventueel een lekkere snack of borrel. Zomers hebben we een buitenbar met eventueel een BBQ.

Lees verder >

IJmuiden Zeevissen Infinity

IJmuiden Zeevissen is er voor iedereen die enthousiast is over zeevissen. Voor zowel sportvissers met veel viservaring, als enthousiaste beginners die nog nooit een hengel hebben aangeraakt. Iedereen kan een dagje zeevissen op de Infinity. Op onze boot hechten wij veel waarde aan een individuele benadering en een goede sfeer. Een dag zeevissen op de Infinity is tot maximaal 12 personen, waardoor iedereen de uitleg krijgt en de ruimte heeft om goed vis te vangen.

Lees verder >

Zeevissen? Neem je paspoort mee!

Wie op zee wil vissen, moet sinds kort een paspoort bij zich hebben, een legitimatiebewijs is niet voldoende. Bij het verlaten van iedere zeehaven verlaat men de Schengengrens. De Nederlandse marechaussee gaat extra controleren op passagiers van zeegaande schepen. Voor meer informatie over vissen op zee voor particulieren of bedrijven, kun je op de volgende websites kijken:

Bijzondere visspots

Andere bijzondere visspots binnen de gemeente Velsen zijn:

  • Noordpier
  • Zuidpier
  • Kop van de Haven
  • Langs het Noordzeekanaal

Voor het vissen in zoutwater is geen vispas vereist. Voor het vissen in zoetwater (binnenwateren) is wél een vispas vereist. Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.sportvisserijmidwestnederland.nl.