Workshop klimaat in klas

Klimaatverandering, milieuvervuiling, het is dagelijks in het nieuws, óók kinderen krijgen dit mee. Op 19 maart is de Kinderklimaattop in Velsen, in het Pieter Vermeulen Museum en Telstar Stadion. Vier basisscholen uit Velsen kunnen een project of idee inbrengen om aan de top deel te nemen. Scholen en kinderen hebben dus een doorslaggevende rol bij de Kinderklimaattop!

#BRAK en Pieter Vermeulen Museum helpen leerkrachten en schoolbesturen om de vragen van kinderen over klimaat te kunnen beantwoorden. In aanloop naar de Kinderklimaattop organiseren zij de workshop ‘Klimaatverandering in de klas’. Alle leerkrachten en schoolbesturen die interesse hebben kunnen deelnemen aan deze gratis workshop.

Tips over integratie klimaatkennis in het onderwijs.

Marije van der Stelt van Hart op Groen/Stichting CircusCirculair geeft in deze workshop tips hoe scholen duurzaamheid en klimaatkennis in het onderwijs kunnen integreren. Hoe kun je als leerkracht zorgvuldig omgaan met zorgen van kinderen over klimaatverandering? Hoe maak je het bespreekbaar en geef je klimaatverandering en duurzaamheid op een slimme manier een plek binnen je lesstof, zonder dat het zwaar drukt op beschikbare tijd?

Wanneer? Woensdag 26 februari 14.30-16.30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) Waar? Pieter Vermeulen Museum in Driehuis Aanmelden? info@brakijmuiden.nl. Meer informatie op www.pietervermeulenmuseum.nl.