Welkom Louisa en Erik

Velsen is een aantrekkelijke gemeente om te wonen, werken en recreëren. Wij vroegen nieuwkomers waarom zij zich juist hier hebben gevestigd. Deze keer zijn dat Louisa en Erik die in Santpoort-Noord zijn komen wonen.

Louisa Weber (29) en Erik Geijsels (34) kregen 1 april de sleutel van hun heerlijke huis in Santpoort. De Ikeakast ligt nog in onderdelen op de pas geschuurde parketvloer. Maar de mat met Home Sweet Home lag er al vanaf dag één. ‘Dit huis, in deze buurt! Dat het nu echt van ons is, onvoorstelbaar.’ Louisa komt uit Saarbrücken en is stewardess voor een Duitse luchtvaartmaatschappij en Erik is al tien jaar piloot waarvan de laatste anderhalf jaar bij een Nederlandse airline.

Ze woonden 9 jaar samen in Frankfurt, een hectische en zakelijke stad. Blij vertellen ze: ‘Het is hier rustig maar hartstikke centraal. Je bent hier niet anoniem, het voelt niet gestrest. De mensen lachen naar je en het is gemoedelijk en persoonlijk.’ Het zijn zelf twee hartelijke, lieve en spontane mensen dus dat zal er mee te maken hebben. De lokale winkels hebben ze ook ontdekt, de hotwings van de poelier werken nu al verslavend. ‘Misschien zien we alles door een roze bril maar we gaan hier heel gelukkig worden.’