Welkom IJssalon Dominique

Velsen is een aantrekkelijke gemeente om te wonen, werken en recreëren. Wij vroegen nieuwkomers waarom zij zich juist hier hebben gevestigd. Deze keer is dat ondernemer Dominique Oorthuis van IJssalon Dominique.

Helemaal vers in IJmuiden is nieuwe en pas 18-jarige ondernemer Dominique Oorthuis nu ook weer niet. Haar ouders bestierden een eetcafé plus ijssalon aan de Kennemerboulevard. Daar gaat ook de droom van Dominique in vervulling. Haar eigen Italiaanse ijssalon waar ze al haar ideeën en hartelijke persoonlijkheid in kwijt kan. ‘Ik weet niet anders dan dat ik als klein meisje achter de toonbank stond.’ IJssalon Dominique heeft alles wat je wilt. Groot terras met van alles speciaal voor de kindjes. En voor iedereen dat verrukkelijke, ambachtelijk bereide Italiaanse ijs. Maar ook een wijntje, biertje en onder andere pannenkoeken en wafels.

Zie het voor je: boulevard, bootjes in de haven, glinsterende zon op het water, fijne mensen en Italiaans ijs. En dan het breedste strand van Nederland achter die boulevard. Niet alleen de droom van Dominique maar ook die van dagjesmensen, vakantievierders en bewoners van Velsen wordt realiteit. Dominique is niet de enige die super enthousiast is.