Welke Velsense opleiding kies jij?

Middelbare scholen en beroepsopleidingen in de gemeente Velsen nodigen jongeren van harte uit een kijkje te komen nemen. Tijdens de open dagen kun je zien hoe de school eruit ziet en welke vormen van onderwijs er worden aangeboden. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Leerlingen met passie voor techniek kunnen terecht bij Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden. Deze twee vmbo scholen zijn gehuisvest in één gebouw en vormen samen de leukste technische school van Nederland. De open dag vindt plaats op vrijdag 10 februari van 18.00 tot 21.00 uur, maar er worden ook verschillende doemiddagen en een girls night georganiseerd.

Heb jij belangstelling voor een mbo opleiding Scheepvaart? Neem dan een kijkje op het Nova College in IJmuiden (met uitzicht op de sluizen en het Noordzeekanaal). De open dag vindt plaats op zaterdag 11 februari van 10.00 tot 14.00 uur.

Het Ichthus Lyceum voor Gymnasium, Atheneum, HAVO en Technasium houdt zaterdag 4 februari van 09.30 tot 13.30 uur open dag. De middelbare school aan de Wolf en Dekenlaan in Driehuis heeft ook plaats voor instromers vanaf klas 2.

Het Tender College zet de deuren eveneens op zaterdag 4 februari open. Op deze VBMO-school en school voor praktijkonderwijs wordt gekeken hoe ze het talent uit ieder kind kunnen halen. De open dag duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding. Het Tender College staat aan de Eenhoornstraat in IJmuiden.

Het Vellesan College houdt open dag op vrijdag 10 februari van 19.00 tot 21.00 uur en van zaterdag 11 februari van 10.00 tot 13.00 uur. Op de grootste middelbare school in IJmuiden kun je een VMBO, MAVO, HAVO of VWO diploma halen.

De open dagen van het Gymnasium Felisenum en de Tata Academy zijn al geweest.