We kunnen weer los!

Drie jaar na de laatste festivals en dorpsfeesten gaat het deze zomer eindelijk weer los. Vanaf juni is de gemeente Velsen weer het middelpunt van de evenementenregio Amsterdam, waarin ook Mysteryland en de Formula 1 Dutch Grand Prix plaatsvinden. Wij zetten op een rij waar je de komende maanden een ouderwets feestje kunt bouwen.

Havenfestival IJmuiden.

Het seizoen wordt traditiegetrouw geopend door Havenfestival IJmuiden. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, visserij en kunst en cultuur. Neem een kijkje op de vele schepen die aan de kade liggen, geniet van lokaal en professioneel entertainment, laat je verrassen door kunst, maak een rondvaart met één van de nautische dienstverleners en geniet van Noordzeevis uit IJmuiden.
havenfestivalijmuiden.nl

Zomerfestival.IJmuiden.

De vakantie wordt van 20 tot en met 24 juli ingeluid door het Zomerfestival.IJmuiden. Op en rond de Kennemerlaan vinden tal van activiteiten plaats, zoals een grote braderie, foodfestival en de Kortebaan van IJmuiden, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Het Kennemerplein wordt omgetoverd tot festivalterrein waar elke avond optredens van bekende artiesten zijn. De meeste activiteiten op Zomerfestival.IJmuiden zijn gratis toegankelijk, maar voor de muziekoptredens wordt een kleine bijdrage gevraagd.
zomerfestivalijmuiden.nl

Dorpsfeest Santpoort.

De moeder aller dorpsfeesten! Zo kan de jaarlijkse feestweek in Santpoort gerust worden genoemd. In het dorp wordt al meer dan 250 jaar gefeest ter gelegenheid van de kortebaandraverij. Dit is de oudste van Nederland en daarom is de draverij sinds 2020 bijgeschreven in het Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. In de eerste week van augustus worden in Santpoort tientallen activiteiten georganiseerd, van het ringsteken en tot de bierproeverij. ‘s Avonds gaat het feest verder in de Hoofdstraat, waar artiesten optreden en het bier rijkelijk vloeit.
dorpsfeestsantpoort.nl

Dance Valley.

Dance Valley is een eendaags festival dat jaarlijks in augustus wordt gehouden in de Velsen Valley in recreatiegebied Spaarnwoude. Het festival dankt zijn naam aan de locatie van het hoofdpodium. Deze bevindt zich in een grote vallei waar plek is voor duizenden danceliefhebbers. Dance Valley werd voor het eerst gehouden in 1995. Op het ‘Woodstock van de dance’ hebben sinds die tijd honderden dj’s opgetreden, van Carl Cox tot Armin van Buuren en van Tiësto tot Avicii.
dancevalley.com

Dutch Valley.

Dutch Valley is een eendaags festival waarop muziek van eigen bodem centraal staat. De eerste editie vond plaats op 13 augustus 2011. Vanaf 2019 wordt het festival gehouden op de dag na Dance Valley. Op Dutch Valley treden uitsluitend Nederlandse artiesten op. Er zijn honderden optredens, verdeeld over tien tenten en twee openluchtpodia. Het festival vindt plaats in de Velsen Valley in recreatiegebied Spaarnwoude.
dutchvalleyfestival.nl

Latin Village.

Salsa, urban, reggaeton, eclectic, latin en house. Dit zijn nog maar een paar van de muziekstijlen die je kunt horen op Latin Village, hét festival voor mensen met ritmegevoel! Stil staan bij het horen van de zonnige beats is bijna niet mogelijk. De bezoekers besteden veel aandacht aan hun uiterlijk en dat maakt dit festival net even anders dan de andere festivals in de Velsen Valley. Latin Village vindt ieder jaar plaats in het derde weekend van augustus, na Dance Valley en Dutch Valley.
latinvillage.nl

We kunnen weer los!

Kleinere evenementen.

Bekende kleinere evenementen zijn Vissenloop IJmuiden, 24Ice Beach Soccer Toernooi, Summer Park Sessions, Jaarmarkt Oud-Velsen en Christmas Castle Fair. In Velsen-Noord en Driehuis zijn kleinschaligere dorpsfeesten dan in IJmuiden en Santpoort. In de zomer vinden in het centrum van IJmuiden regelmatig snuffelmarkten en kofferbakmarkten plaats.

ijmuiden.nl/uitagenda

Deel dit bericht via: