Voorlees High Tea voor senioren in de Bibliotheek

Na het succes van de Nationale Voorleeslunch tijdens Nationale ouderendag bleek dat er vraag is voor voorlezen voor senioren in de Bibliotheek. Daarom is er nu een Voorlees High Tea op maandag 23 januari in Bibliotheek Velserbroek en donderdag 16 maart in Bibliotheek IJmuiden van 15:00 – 16:15 uur. Directeur Maarten van Dongen leest een paar mooie verhalen voor, onder het genot van thee en iets lekkers in de warme Bibliotheek.

Voordelen van voorlezen.

Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Sommige ouderen hebben een visuele beperking en lezen daardoor niet meer zelf. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Hiermee willen we laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen manier die bijdraagt aan de kwaliteit van leven. De Bibliotheek benadrukt hiermee haar belangrijke rol in het sociale domein.

De toegang is gratis wel graag even aanmelden. Dit kan via de website, www.bibliotheekvelsen.nl, via de balie of per telefoon 02555381901.